Gedoogbeleid: druk op kabinet stijgt

maart 4, 2016
56 Views

De politierechter van Amsterdam stelt in een uitspraak omtrent het coffeeshopbeleid, dat de overheid ervoor gezorgd heeft dat de cannabishandel in handen is gevallen van de georganiseerde misdaad. Naar aanleiding van de uitspraak zijn er kamervragen gesteld aan minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie, over het beleid rond coffeeshops.

In de kamervragen lieten de leden Kooiman (SP) en Bergkamp (D66) blijken hun vraagtekens te zetten bij het handhaven van het gedoogbeleid door het kabinet. Dit omdat in de praktijk blijkt dat vooral criminelen ervan profiteren. Van der Steur gaf echter weer geen gehoor aan het eventueel experimenteren met het reguleren van cannabis.

In zijn antwoorden op de kamervragen liet de minister onder andere weten dat het reguleren van de hennepteelt ‘geen oplossing is voor het probleem’ omdat ‘het grootste gedeelte van de hennepteelt bedoeld is voor de export’ en dat het niet mogelijk is door ‘de internationale afspraken waar Nederland zich aan heeft verbonden’.

VOC

Het Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod, ook wel VOC, is een organisatie die zich inzet voor de regulering van cannabis. Derrick Bergman, woordvoerder van VOC, geeft zijn mening over de uitspraak van de rechtbank Amsterdam en de reactie van Van der Steur.

 

 

You may be interested

Kerststad Valkenburg: de beste van Europa
Life&Style
6 views
Life&Style
6 views

Kerststad Valkenburg: de beste van Europa

Noah Raeven - december 10, 2017

Valkenburg is uitgeroepen tot kerststad van Europa 2018. Dat is natuurlijk heel wat voor een stadje met minder dan 100.000…

Nominaties liever dicht bij huis
Sport
10 views
Sport
10 views

Nominaties liever dicht bij huis

Adinda de Koster - december 10, 2017

Matwé Middelkoop, professioneel tennisser sinds 2002, hecht waarde aan het jaarlijkse sportgala in Breda. Ondanks het geen internationaal event is,…

Chocolade sprinkhanen, geroosterde meelwormen en gebakken krekels
Life&Style
14 views
Life&Style
14 views

Chocolade sprinkhanen, geroosterde meelwormen en gebakken krekels

Tess Mutsters - december 10, 2017

Dr. Patricia Stevens kreeg zes jaar geleden interesse in het eten van insecten, na een studie in de richting van…