Accountability Hack in Den Haag

september 13, 2016
182 Views

In Den Haag stond de eerste Nederlandse Accountability Hack op het programma. In het gebouw van de Algemene Rekenkamer gingen op vrijdag 9 september meerdere teams aan de slag om overheidsdata zo inzichtelijk mogelijk te maken voor de gewone man. Verschillende ministeries hebben in samenwerking met het CBS en Open State dit evenement georganiseerd. Open State Foundation werkt aan digitale transparantie door publieke informatie als open data beschikbaar te krijgen. Met open data kunnen onder andere geldstromen en prestaties van de overheid in beeld worden gebracht. Deze apps kunnen zorgen voor meer controle op de uitgaves van de overheid, maar ook zou het beleid aangepast kunnen worden aan de hand van nieuw gevonden verbanden.

De beste app van de eerste Nederlandse Accountability Hack is een app geworden waar mensen tegen elkaar kunnen strijden op het gebied van kennis over geldstromen van de overheid. De ontwerpers van team Argu 1 hebben de eerste prijs van 2500 euro in de wacht gesleept.

You may be interested

Kerststad Valkenburg: de beste van Europa
Life&Style
23 views
Life&Style
23 views

Kerststad Valkenburg: de beste van Europa

Noah Raeven - december 10, 2017

Valkenburg is uitgeroepen tot kerststad van Europa 2018. Dat is natuurlijk heel wat voor een stadje met minder dan 100.000…

Nominaties liever dicht bij huis
Sport
119 views
Sport
119 views

Nominaties liever dicht bij huis

Adinda de Koster - december 10, 2017

Matwé Middelkoop, professioneel tennisser sinds 2002, hecht waarde aan het jaarlijkse sportgala in Breda. Ondanks het geen internationaal event is,…

Chocolade sprinkhanen, geroosterde meelwormen en gebakken krekels
Life&Style
97 views
Life&Style
97 views

Chocolade sprinkhanen, geroosterde meelwormen en gebakken krekels

Tess Mutsters - december 10, 2017

Dr. Patricia Stevens kreeg zes jaar geleden interesse in het eten van insecten, na een studie in de richting van…