Nederland is bij uitstek hét opleidingsland ter wereld. Spelers uit de jeugdopleiding krijgen over het algemeen veel kansen en kunnen hun debuut in het eerste elftal al op jonge leeftijd maken. Ook bij NAC Breda is dit niet anders. Sinds de degradatie naar de Jupiler League in mei 2015 maakt de Bredase club nog meer gebruik van de eigen jeugdopleiding. Deze talenten hebben vaak lange trajecten erop zitten en moeten veel doen en laten om hun droom als profvoetballer werkelijk te maken. Stephan Keller, ex-voetballer bij onder andere Willem II en De Graafschap, is trainer van NAC 017-1 en vertelt over dit traject en is eerlijk en tegelijk realistisch over de concurrentie van andere clubs bij het scouten van talenten.

Zie de video hieronder voor het complete interview met de 37-jarige Zwitserse oud-verdediger.

Door: Daniel van Bokhoven en Lisanne Smeekens