Royaal aan het bier met Koningsdag

February 17, 2017
51 Views

Speciaalbier is niet meer weg te denken van de drankkaart in cafés. Brouwerij La Trappe speelt in op de populariteit en brengt een Konings Trappist uit.

Het bier van La Trappe zal niet alleen in Tilburg worden geschonken. Algemeen Directeur Thijs Thijssen: “Ik kan niet zeggen in welke cafés het bier verkrijgbaar is, maar we brengen het bier overal in Nederland uit. Zolang de voorraad strekt natuurlijk, na Koningsdag wordt er geen Koningsbier meer gebrouwen.”

Sinaasappelsmaak

“We voegen een speciaal ingrediënt toe: Mandarina Bavaria Hop. Daardoor zal het bier een beetje naar sinaasappel smaken.” Oranjebier, dus een oranje kleur? Daar zijn ze bij de brouwerij sceptisch over. “We voegen geen kleurstoffen toe, het drankje behoudt zijn eigen kleur.”

Concurrentie

Ook de Tilburgse biermaker LOC Brewery maakt een speciaalbier met een sinaasappelsmaakje. La Trappe ziet het echter niet als concurrentie. “Het is juist goed dat er meerdere Koningsbieren worden gebrouwen.”

Een royale geschiedenis

Dat La Trappe een koninklijk Trappist gaat brouwen is niet heel vreemd. De brouwerij is gelegen op de Koningshoeven: een trappistenklooster dat oorspronkelijk eigendom was van Koning Willem II. Toch zal Koning Willem-Alexander, ook wel bekend als Prins Pils, het bier waarschijnlijk niet proeven. “We bieden de Koning het bier niet aan, het is echt gemaakt voor de feestvierders.”

You may be interested

Medicinale ket voor Jan met de pet
Uncategorized
38 views
Uncategorized
38 views

Medicinale ket voor Jan met de pet

Tijn Swinkels - November 17, 2017

De geschiedenis van de drugs Hoelang men al drugs als medicijn gebruikt, weten we niet precies. De eerste puur chemische…

Nog steeds een taboe op vrouwen in de Katholieke kerk
Nieuws
51 views
Nieuws
51 views

Nog steeds een taboe op vrouwen in de Katholieke kerk

Tesla van den Berg - November 17, 2017

Door: Tesla van den Berg en Silke Nissingh De man werkt en de vrouw zorgt thuis voor de kinderen; dit…

Burn-out: waarom lopen studenten een verhoogd risico?
Nieuws
31 views
Nieuws
31 views

Burn-out: waarom lopen studenten een verhoogd risico?

RikvanVegchel - November 17, 2017

Werkdruk, stress, financiële onzekerheid en de constante afleiding van de smartphone. Voor studenten wordt het er niet makkelijker voor en…