The Beatles bieden helpende hand voor Frank Ocean

May 16, 2017
28 Views

Singer-Songwriter Frank Ocean heeft met een flinke writer’s block gekampt, maar toen kwam er hulp uit onverwachte hoek: The Beatles. Drukt deze popgroep uit de jaren ’60 nog altijd zijn stempel op de hedendaagse muziek?

Tijdens het schrijven van de albums Endless en Blonde kreeg de Amerikaan geen woord op papier. Pas op het moment dat hij naar The Fab Four ging luisteren, raakte hij weer geïnspireerd. Ocean bekende dit tijdens zijn radioshow Blonded afgelopen maandag.

Ik wil The Beatles bedanken omdat ze mij uit mijn writer’s block hebben gehaald. Horen jullie me?

Fenomenaal

Rob Bulters, voorzitter van Beatles Fanclub Nederland, kijkt niet op van Ocean’s inspiratiebron. “Ik vind het fascinerend en ik begrijp het. Ik ben immers een Beatlesfan.” Bulters benadrukt dat hij daar niet alleen in is. In zijn platenzaak ziet hij regelmatig zestienjarigen die de band in het oog krijgen. Vorige week was er zelfs een jongen van zeven die de platen begon te draaien. “Als deze groep de muziek al weer begint te ontdekken, dan kan je wel spreken van een groep die een eeuwigheidsstatus heeft bereikt.”

De voorzitter is er van gecharmeerd dat zijn band hedendaagse popmuziek weet te inspireren. “Het bewijst maar weer dat het een fenomenale band is.”

Beatles

White Ferrari

Ben je benieuwd hoe die mix tussen Frank Ocean en The Beatles klinkt? Luister hieronder dan naar White Ferrari. Ocean mixte daar de hit “Here, There and Everywhere” doorheen.

Image Credits: David Hwang, United Press International (UPI Telephoto).

You may be interested

Extra beveiliging op Prinsjesdag; merkbaar?
Nieuws
26 views
Nieuws
26 views

Extra beveiliging op Prinsjesdag; merkbaar?

Tesla van den Berg - September 19, 2017

Vandaag is het Prinsjesdag. Vanwege de aanslagen op grote Europese steden de laatste jaren zijn er in Den Haag voorzorgsmaatregelen…

AUDIO: Drie keer scheepsrecht voor Tilburg Trappers?
Sport
16 views
Sport
16 views

AUDIO: Drie keer scheepsrecht voor Tilburg Trappers?

Megan Hanegraaf - September 19, 2017

Twee keer kampioen worden, maar niet mogen promoveren: Dat is wat gebeurde bij de ijshockeyploeg de Tilburg Trappers in de…

Life&Style
20 views

Onbekende dj’s krijgen podium in Tilburg

Willemijn Schilten - September 19, 2017

Het feest Kweektuin is letterlijk een kweektuin: onbekende dj's krijgen hier de kans om te draaien in het Tilburgse Bank15.…