Dit zijn dé zomerdrankjes van 2017

May 18, 2017
18 Views

Het KNMI heeft de eerste zomerse tempraturen gemeten in de Bilt. Het is dan ook niet vreemd dat half Nederland deze week weer op het terras zit. Maar daar hoort natuurlijk wel een lekker drankje bij! Deze moet je zeker geprobeerd hebben.

Minder alcohol, meer smaak

Biersommelier Bas Schampers ziet een groeiende trend in het drinken van zogenoemde IPA-bieren. Dit blonde bier is uniek omdat het meer hop bevat dan andere bieren.

Het hop in IPA-bieren versterkt de geur. Daarom ruikt het vaak naar citrusvruchten of ander fruit. Toch is de smaak bitter. Een unieke combinatie die de zomerse dorst volgens Schampers gaat lessen.

“In de zomer wil je een biertje met niet te veel alcohol, maar wel eentje die fris is en een lekkere smaak heeft,” aldus Schampers.

And the winner is….

In maart werd de Dark and Stormy bekroond tot de cocktail van het jaar. Dat gebeurde tijdens de Amsterdam Cocktail Week. De kenners zeggen dat deze mix het hart van Nederlandse cocktaildrinkers zal veroveren.

Volgens mixoloog Rob Nuijten resulteert de smaakcombinatie van fruit, de smaakversterkende alcohol en frisdrank in de perfecte dorstlesser voor op het terras. Dat het drankje, dat meer dan 150 jaar geleden in Bermuda ontdekt werd, nu ons land overneemt verbaast Nuijten dan ook niet.

De zon schijnt en de tempraturen zijn perfect. Dus wij zeggen alvast PROOST!

Welke cocktails ga jij proberen?

Image Credits: Visualhunt.

You may be interested

‘Hudson’s Bay gaat het wel maken’
Life&Style
13 views
Life&Style
13 views

‘Hudson’s Bay gaat het wel maken’

Joep Oerlemans - September 21, 2017

De Canadese warenhuisketen Hudson’s Bay duikt op steeds meer plekken in Nederland op.Het warenhuis vestigt zich voornamelijk in de oude…

AUDIO: Bizarre nieuwe sushi-trend!
Life&Style
16 views
Life&Style
16 views

AUDIO: Bizarre nieuwe sushi-trend!

Luca de Louw - September 21, 2017

Er is een bizarre sushi trend overgewaaid vanuit Japan. De Nieuwsredactie sprak hierover met de man die zich de beste amateur…

“Je kunt eigenlijk met hardlopen niet heel veel fout doen”
Sport
16 views
Sport
16 views

“Je kunt eigenlijk met hardlopen niet heel veel fout doen”

RikvanVegchel - September 21, 2017

Op dinsdag 19 september verklaarde sportarts Steef Bredeweg tegenover het Dagblad van het Noorden dat '98% van het advies over…