Dit zijn dé zomerdrankjes van 2017

May 18, 2017
103 Views

Het KNMI heeft de eerste zomerse tempraturen gemeten in de Bilt. Het is dan ook niet vreemd dat half Nederland deze week weer op het terras zit. Maar daar hoort natuurlijk wel een lekker drankje bij! Deze moet je zeker geprobeerd hebben.

Minder alcohol, meer smaak

Biersommelier Bas Schampers ziet een groeiende trend in het drinken van zogenoemde IPA-bieren. Dit blonde bier is uniek omdat het meer hop bevat dan andere bieren.

Het hop in IPA-bieren versterkt de geur. Daarom ruikt het vaak naar citrusvruchten of ander fruit. Toch is de smaak bitter. Een unieke combinatie die de zomerse dorst volgens Schampers gaat lessen.

“In de zomer wil je een biertje met niet te veel alcohol, maar wel eentje die fris is en een lekkere smaak heeft,” aldus Schampers.

And the winner is….

In maart werd de Dark and Stormy bekroond tot de cocktail van het jaar. Dat gebeurde tijdens de Amsterdam Cocktail Week. De kenners zeggen dat deze mix het hart van Nederlandse cocktaildrinkers zal veroveren.

Volgens mixoloog Rob Nuijten resulteert de smaakcombinatie van fruit, de smaakversterkende alcohol en frisdrank in de perfecte dorstlesser voor op het terras. Dat het drankje, dat meer dan 150 jaar geleden in Bermuda ontdekt werd, nu ons land overneemt verbaast Nuijten dan ook niet.

De zon schijnt en de tempraturen zijn perfect. Dus wij zeggen alvast PROOST!

Welke cocktails ga jij proberen?

Image Credits: Visualhunt.

You may be interested

Medicinale ket voor Jan met de pet
Uncategorized
38 views
Uncategorized
38 views

Medicinale ket voor Jan met de pet

Tijn Swinkels - November 17, 2017

De geschiedenis van de drugs Hoelang men al drugs als medicijn gebruikt, weten we niet precies. De eerste puur chemische…

Nog steeds een taboe op vrouwen in de Katholieke kerk
Nieuws
51 views
Nieuws
51 views

Nog steeds een taboe op vrouwen in de Katholieke kerk

Tesla van den Berg - November 17, 2017

Door: Tesla van den Berg en Silke Nissingh De man werkt en de vrouw zorgt thuis voor de kinderen; dit…

Burn-out: waarom lopen studenten een verhoogd risico?
Nieuws
31 views
Nieuws
31 views

Burn-out: waarom lopen studenten een verhoogd risico?

RikvanVegchel - November 17, 2017

Werkdruk, stress, financiële onzekerheid en de constante afleiding van de smartphone. Voor studenten wordt het er niet makkelijker voor en…