Sleutelen, ontwerpen en bouwen: wie maakt de beste robot?

May 22, 2017
35 Views

Roboni 1, Delorean en Siberian Beast: zomaar drie van de vijfenveertig deelnemers die tegenover elkaar staan tijdens de FIRST Tech Challenge in Eindhoven. Nee dit zijn geen boksers, maar robots. Na een halfjaar bouwen, wordt op 20 mei bepaald welk studententeam de beste robot heeft gemaakt. De Nieuwsredactie nam een dag eerder een kijkje bij hun laatste voorbereidingen.

(Bijna) klaar voor de start
Hoewel de wedstrijden pas op 20 mei worden gespeeld, is er op vrijdag al genoeg te zien. De robots ratelen maar door, terwijl de makers zenuwachtig wat laatste dingen aanpassen. Er is echter geen sprake van een gespannen sfeer: iedereen laat maar al te graag aan elkaar zien waar ze het afgelopen halfjaar aan werkten.

  • Een lid van Team Space valt op met zijn kleurrijke jasje. “We waren in Amerika voor de wereldfinales van FIRST Tech Challenge en ik heb toen alle buttons van de andere teams verzameld.”

En de winnaar is…
Na een lange dag wedstrijden spelen tegen robots uit het buiten- en binnenland, kwam de winnaar van de FIRST Tech Challenge uiteindelijk van eigen bodem. Team Centurion uit Sint-Oedenrode ging er na een spannende finale met de winst vandoor.

 

 

You may be interested

Medicinale ket voor Jan met de pet
Uncategorized
38 views
Uncategorized
38 views

Medicinale ket voor Jan met de pet

Tijn Swinkels - November 17, 2017

De geschiedenis van de drugs Hoelang men al drugs als medicijn gebruikt, weten we niet precies. De eerste puur chemische…

Nog steeds een taboe op vrouwen in de Katholieke kerk
Nieuws
50 views
Nieuws
50 views

Nog steeds een taboe op vrouwen in de Katholieke kerk

Tesla van den Berg - November 17, 2017

Door: Tesla van den Berg en Silke Nissingh De man werkt en de vrouw zorgt thuis voor de kinderen; dit…

Burn-out: waarom lopen studenten een verhoogd risico?
Nieuws
31 views
Nieuws
31 views

Burn-out: waarom lopen studenten een verhoogd risico?

RikvanVegchel - November 17, 2017

Werkdruk, stress, financiële onzekerheid en de constante afleiding van de smartphone. Voor studenten wordt het er niet makkelijker voor en…