Liefhebbers van chocoladebollen opgelet! Bakker komt met vijf nieuwe smaken

Karamel met zeezout, limoen, witte chocolade met framboosvulling, zomerfruit of toch liever extra dark? Jules Lauwerijssen, eigenaar van Bakkerij Royal in Den Bosch, presenteert vijf nieuwe varianten van de chocoladebol.

Al ruim honderd jaar is de traditionele delicatesse onlosmakelijk met het Brabantse Den Bosch verbonden. “Ergens in 1900 werd de eerste chocoladebol gemaakt en in 1920 een verbeterde versie”, vertelt Jules Lauwerrijsen van Bakkerij Royal. “Beide bakkers zaten in dezelfde straat als waar wij nu zitten.” Nu wordt er in de Visstraat dus gesmikkeld van vijf nieuwe creaties. Lauwerijssen is een half jaar bezig geweest met de ontwikkeling. In onderstaand fragment vertelt de bakker over zijn trots.

De Nieuwsredactie proeft
Redacteuren van de Nieuwsredactie nemen zelf de proef op de soms en testen vier bollen uit: extra dark, karamel zeezout, zomerfruit en limoen.

Redacteur Noor Dekker: “In de zomer heb je op het terras denk ik meer zin in een ijsje dan in een Bossche bol. Limoen heeft een soort frisse ijssmaak waardoor je toch een verfrissende combinatie hebt. Ik vind het lekker.” Redacteur Feline Lindhout is het daar niet helemaal mee eens: “Limoen is best wel sterk en de smaak overheerst. Een hele bol is misschien een beetje te veel. Ik denk dat ik dan snel vol zit.” Redacteur Mo Jaspers: “Zeezout mis ik nog een beetje bij de bol met karamel en zeezout. Het blijft ook nog steeds een basissmaak omdat chocoladebollen natuurlijk altijd met chocolade zijn. Die ene met zomerfruit is echt iets nieuws.” Redacteur Ismay Kieskamp vertelt: “Ik vind het lekker, maar ik denk wel dat de extra dark super vullend is. Zomerfruit vind ik geweldig. Ik denk dat die heel populair kan worden onder meisjes.” Redacteur Sabine Doevedans blijft bij wat ze gewend is: “Mijn voorkeur gaat nog steeds uit naar de ‘echte’ chocoladebol.”

 

De bolletjes worden pas officieel aankomend weekend gepresenteerd tijdens het evenement Gezellige Zaken. Dat is vrijdag tot en met zondag in Den Bosch.

Image Credits: Manon Snoeren.

You may be interested

‘Hudson’s Bay gaat het wel maken’
Life&Style
11 views
Life&Style
11 views

‘Hudson’s Bay gaat het wel maken’

Joep Oerlemans - September 21, 2017

De Canadese warenhuisketen Hudson’s Bay duikt op steeds meer plekken in Nederland op.Het warenhuis vestigt zich voornamelijk in de oude…

AUDIO: Bizarre nieuwe sushi-trend!
Life&Style
14 views
Life&Style
14 views

AUDIO: Bizarre nieuwe sushi-trend!

Luca de Louw - September 21, 2017

Er is een bizarre sushi trend overgewaaid vanuit Japan. De Nieuwsredactie sprak hierover met de man die zich de beste amateur…

“Je kunt eigenlijk met hardlopen niet heel veel fout doen”
Sport
14 views
Sport
14 views

“Je kunt eigenlijk met hardlopen niet heel veel fout doen”

RikvanVegchel - September 21, 2017

Op dinsdag 19 september verklaarde sportarts Steef Bredeweg tegenover het Dagblad van het Noorden dat '98% van het advies over…