Acrogym, een dansvorm of een sport?

May 30, 2017
32 Views

Acrobatische gymnastiek oftewel, acrogym is een van de onderdelen van het internationaal toernooi tijdens het sportfestival IAG (International Ascension Gymnastiscs) in Den Bosch. Hier kon jong en oud tijdens Hemelvaart op allerlei manieren genieten van gymnastische sport. Verschillende sportverenigingen lieten zien wat ze in huis hadden. Naast onze zuiderburen, deden ook verenigingen uit Denemarken en Engeland mee.

Acrogym is een combinatie van acrobatiek, gymnastiek en dans en wordt vaak vergeleken met het circus. Tara van Ettinger, Acrogym coach bij Flik Flak Den Bosch vertelt waarom het zeker een sport is. ‘’Het technische deel telt dubbel, waardoor daar hard aan gewerkt wordt. Dit is overigens pas sinds dit jaar opgenomen in het nieuwe regelement. Het is vooral een combinatie van technische elementen en dans, waar een totaalplaatje van gemaakt wordt. Het zijn verschillende facetten die op het juiste moment in elkaar moeten vallen. Als dit niet zo is val je er al snel buiten. Alles moet kloppen, en dat maakt het een complexe sport,’’ aldus van Ettinger.

 

You may be interested

VIDEO: ‘Lekker Hema’ nieuw foodconcept
Life&Style
15 views
Life&Style
15 views

VIDEO: ‘Lekker Hema’ nieuw foodconcept

Luca de Louw - September 22, 2017

Donderdag 21 september gooide de Hema in Tilburg haar 'nieuwe' duren open. Het is de eerste in Nederland met een…

Wordt de nieuwe paal hufterproef?
Life&Style
19 views
Life&Style
19 views

Wordt de nieuwe paal hufterproef?

Noortje de Vries - September 22, 2017

Na een avond stappen fiets je naar huis en bots je tegen een fietspaal. Hup, daar is een slag in…

Allemaal de kroeg in
Life&Style
17 views
Life&Style
17 views

Allemaal de kroeg in

Tijn Swinkels - September 22, 2017

De kroegen lopen leeg. Althans, dat zegt een onderzoek dat GfK uitvoerde voor Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Door die leegloop…