Acrogym, een dansvorm of een sport?

May 30, 2017
100 Views

Acrobatische gymnastiek oftewel, acrogym is een van de onderdelen van het internationaal toernooi tijdens het sportfestival IAG (International Ascension Gymnastiscs) in Den Bosch. Hier kon jong en oud tijdens Hemelvaart op allerlei manieren genieten van gymnastische sport. Verschillende sportverenigingen lieten zien wat ze in huis hadden. Naast onze zuiderburen, deden ook verenigingen uit Denemarken en Engeland mee.

Acrogym is een combinatie van acrobatiek, gymnastiek en dans en wordt vaak vergeleken met het circus. Tara van Ettinger, Acrogym coach bij Flik Flak Den Bosch vertelt waarom het zeker een sport is. ‘’Het technische deel telt dubbel, waardoor daar hard aan gewerkt wordt. Dit is overigens pas sinds dit jaar opgenomen in het nieuwe regelement. Het is vooral een combinatie van technische elementen en dans, waar een totaalplaatje van gemaakt wordt. Het zijn verschillende facetten die op het juiste moment in elkaar moeten vallen. Als dit niet zo is val je er al snel buiten. Alles moet kloppen, en dat maakt het een complexe sport,’’ aldus van Ettinger.

 

You may be interested

Medicinale ket voor Jan met de pet
Uncategorized
38 views
Uncategorized
38 views

Medicinale ket voor Jan met de pet

Tijn Swinkels - November 17, 2017

De geschiedenis van de drugs Hoelang men al drugs als medicijn gebruikt, weten we niet precies. De eerste puur chemische…

Nog steeds een taboe op vrouwen in de Katholieke kerk
Nieuws
51 views
Nieuws
51 views

Nog steeds een taboe op vrouwen in de Katholieke kerk

Tesla van den Berg - November 17, 2017

Door: Tesla van den Berg en Silke Nissingh De man werkt en de vrouw zorgt thuis voor de kinderen; dit…

Burn-out: waarom lopen studenten een verhoogd risico?
Nieuws
31 views
Nieuws
31 views

Burn-out: waarom lopen studenten een verhoogd risico?

RikvanVegchel - November 17, 2017

Werkdruk, stress, financiële onzekerheid en de constante afleiding van de smartphone. Voor studenten wordt het er niet makkelijker voor en…