Gerecycled gebouw tijdens de World Design Week

June 1, 2017
23 Views

Op het World Design Event van dit jaar gaat de Dutch Design Foundation (DDF) een paviljoen maken, volledig van gerecycled plastic en geleende materialen van de inwoners van Eindhoven.

Het paviljoen, 30 bij 25 meter groot en 10 meter hoog, komt te staan op het Ketelhuisplein midden in Strijp-S. Het project draagt de naam People’s Pavilion en is een idee van ontwerpbureau’s Overtreders W en Bureau SLA, gevestigd in Amsterdam.

Vanaf 1 Juli staat op het Ketelhuisplein een machine klaar die ingeleverde plastic bekertjes en bakjes recycled in korrels. Die korrels worden gebruikt voor het maken van plastic tegels, die fungeren als gevelbekleding. Ook kunnen de inwoners meedoen aan de actie door hun oude stoelen uit te lenen. Aan de uitgeleende goederen mag overigens niet worden gesleuteld, de stoelen worden na het event weer netjes teruggegeven aan de eigenaar. Om de materialen uiteindelijk aan elkaar te monteren zijn door de ontwerpers speciale technieken bedacht.

De eerste bijdrage is al binnen ; een bedrijf uit Friesland is bereid om heipalen uit te lenen aan het project, dat te bewonderen is tegelijk met de Dutch Design Week, ook op Strijp-S.

Het World Design Event wordt tussen 20 en 29 Oktober voor het eerst georganiseerd. Tijdens het evenement denken ontwerpers na over verschillende thema’s als zorg, klimaatverandering en energie. Het People’s Pavilion word gebruikt voor bijeenkomsten, lezingen en optredens.

You may be interested

VIDEO: ‘Lekker Hema’ nieuw foodconcept
Life&Style
15 views
Life&Style
15 views

VIDEO: ‘Lekker Hema’ nieuw foodconcept

Luca de Louw - September 22, 2017

Donderdag 21 september gooide de Hema in Tilburg haar 'nieuwe' duren open. Het is de eerste in Nederland met een…

Wordt de nieuwe paal hufterproef?
Life&Style
19 views
Life&Style
19 views

Wordt de nieuwe paal hufterproef?

Noortje de Vries - September 22, 2017

Na een avond stappen fiets je naar huis en bots je tegen een fietspaal. Hup, daar is een slag in…

Allemaal de kroeg in
Life&Style
17 views
Life&Style
17 views

Allemaal de kroeg in

Tijn Swinkels - September 22, 2017

De kroegen lopen leeg. Althans, dat zegt een onderzoek dat GfK uitvoerde voor Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Door die leegloop…