Factcheck: ‘Lippen worden voller door scrubben’

June 4, 2017
47 Views

Volgens beautyvlogger Laura Ponticorvo kun je vollere en zachtere lippen krijgen door er met een tandenborstel overheen te wrijven. Dit zou de bloedcirculatie stimuleren.

Deze bewering komt in meerdere beautyblogs en op websites voorbij, waaronder de site van de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws. Daar staan verschillende ‘make-uptrucjes’ om volle lippen te creëren. In de meeste van deze artikelen staan geen vermeldingen naar bronnen en als ze er wel staan, gaat het vaak niet om een gezaghebbende bron.

Van korte duur

Als iemand weet of het scrubben van je lippen met een tandenborstel effectief is, is het wel een schoonheidsspecialist. Alexa Hengst werkt als specialiste bij schoonheidssalon Crayon in Breda en weet te vertellen dat het scrubben van je lippen inderdaad helpt, maar niet voor heel lang: “Het is waar dat wrijven met een tandenborstel je lippen zachter maakt en iets voller, maar het is wel een vrij harde manier. Er ontstaat wrijving en daardoor komt doorbloeding op gang. Daardoor worden de lippen roder en voller. Als je het echt hard doet, zie je het misschien een half uur, maar eigenlijk is het maar heel kort te zien. Uiteindelijk zakken de lippen snel weer terug. Scrubben kun je beter doen om losse vellen te verwijderen, dus meer als verzorging. Maar daar kun je ook balsem voor gebruiken.”

Conclusie: waar

De claim is waar, maar wel met de kanttekening dat de effecten heel kort zichtbaar zijn. Of je moet wel heel hard gaan scrubben.

Image Credits: Bessi.

You may be interested

VIDEO: ‘Lekker Hema’ nieuw foodconcept
Life&Style
15 views
Life&Style
15 views

VIDEO: ‘Lekker Hema’ nieuw foodconcept

Luca de Louw - September 22, 2017

Donderdag 21 september gooide de Hema in Tilburg haar 'nieuwe' duren open. Het is de eerste in Nederland met een…

Wordt de nieuwe paal hufterproef?
Life&Style
19 views
Life&Style
19 views

Wordt de nieuwe paal hufterproef?

Noortje de Vries - September 22, 2017

Na een avond stappen fiets je naar huis en bots je tegen een fietspaal. Hup, daar is een slag in…

Allemaal de kroeg in
Life&Style
17 views
Life&Style
17 views

Allemaal de kroeg in

Tijn Swinkels - September 22, 2017

De kroegen lopen leeg. Althans, dat zegt een onderzoek dat GfK uitvoerde voor Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Door die leegloop…