Factcheck: ‘Lippen worden voller door scrubben’

June 4, 2017
89 Views

Volgens beautyvlogger Laura Ponticorvo kun je vollere en zachtere lippen krijgen door er met een tandenborstel overheen te wrijven. Dit zou de bloedcirculatie stimuleren.

Deze bewering komt in meerdere beautyblogs en op websites voorbij, waaronder de site van de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws. Daar staan verschillende ‘make-uptrucjes’ om volle lippen te creëren. In de meeste van deze artikelen staan geen vermeldingen naar bronnen en als ze er wel staan, gaat het vaak niet om een gezaghebbende bron.

Van korte duur

Als iemand weet of het scrubben van je lippen met een tandenborstel effectief is, is het wel een schoonheidsspecialist. Alexa Hengst werkt als specialiste bij schoonheidssalon Crayon in Breda en weet te vertellen dat het scrubben van je lippen inderdaad helpt, maar niet voor heel lang: “Het is waar dat wrijven met een tandenborstel je lippen zachter maakt en iets voller, maar het is wel een vrij harde manier. Er ontstaat wrijving en daardoor komt doorbloeding op gang. Daardoor worden de lippen roder en voller. Als je het echt hard doet, zie je het misschien een half uur, maar eigenlijk is het maar heel kort te zien. Uiteindelijk zakken de lippen snel weer terug. Scrubben kun je beter doen om losse vellen te verwijderen, dus meer als verzorging. Maar daar kun je ook balsem voor gebruiken.”

Conclusie: waar

De claim is waar, maar wel met de kanttekening dat de effecten heel kort zichtbaar zijn. Of je moet wel heel hard gaan scrubben.

Image Credits: Bessi.

You may be interested

Medicinale ket voor Jan met de pet
Uncategorized
38 views
Uncategorized
38 views

Medicinale ket voor Jan met de pet

Tijn Swinkels - November 17, 2017

De geschiedenis van de drugs Hoelang men al drugs als medicijn gebruikt, weten we niet precies. De eerste puur chemische…

Nog steeds een taboe op vrouwen in de Katholieke kerk
Nieuws
51 views
Nieuws
51 views

Nog steeds een taboe op vrouwen in de Katholieke kerk

Tesla van den Berg - November 17, 2017

Door: Tesla van den Berg en Silke Nissingh De man werkt en de vrouw zorgt thuis voor de kinderen; dit…

Burn-out: waarom lopen studenten een verhoogd risico?
Nieuws
31 views
Nieuws
31 views

Burn-out: waarom lopen studenten een verhoogd risico?

RikvanVegchel - November 17, 2017

Werkdruk, stress, financiële onzekerheid en de constante afleiding van de smartphone. Voor studenten wordt het er niet makkelijker voor en…