Wie zijn de mannen achter de sexy waterpolo foto?

September 6, 2017
764 Views

Mannen met een ontbloot bovenlichaam, daar houden wij wel van. Dat werd afgelopen maand met de viral waterpolo foto in Taiwan duidelijk. Toch weten veel mensen niet wat de sport precies inhoud of wie deze waterpoloërs zijn.

Zoals bij elk team wordt er om de zoveel tijd een teamfoto gemaakt. Bij waterpolo is dit soms in een badjas, maar meestal staan ze geposeerd in een ‘net iets te strakke’ zwembroek. Dit zorgde voor een hoop aandacht in Taiwan voor de Nederlandse waterpolo heren. Jesse Koopman (linksachter op de foto) speelt sinds vier jaar professioneel waterpolo en is erg blij met de foto die viral is gegaan: “Ik vind het grappig, het is een normale foto voor ons. We kunnen nog wel door Taiwan lopen, maar je merkt dat je aandacht krijgt.”

Beroep naast de sport
Naast deze topsport hebben sommige heren nog een baan of volgen en studie. Zo volgt Ruben Hoepelman (tweede man links midden) een opleiding geneeskunde, werkt Lars Gottemaker (derde man linksboven) als fysiotherapeut en volgt Jesse Koopman een studie Spaans. Robin van Lindhout (tweede van linksonder) uit Eindhoven is sinds negen jaar professioneel waterpoloër: “Professioneel waterpolo doe ik nu vanaf mijn 19e denk ik. In Nederland kan je er wel een vergoeding voor krijgen, maar meer dan semiprof kan je er niet uit halen.”


De ‘sexy’ groepsfoto van het Nederlands waterpoloteam © Twitter Robin van Galen

You may be interested

Extra beveiliging op Prinsjesdag; merkbaar?
Nieuws
26 views
Nieuws
26 views

Extra beveiliging op Prinsjesdag; merkbaar?

Tesla van den Berg - September 19, 2017

Vandaag is het Prinsjesdag. Vanwege de aanslagen op grote Europese steden de laatste jaren zijn er in Den Haag voorzorgsmaatregelen…

AUDIO: Drie keer scheepsrecht voor Tilburg Trappers?
Sport
16 views
Sport
16 views

AUDIO: Drie keer scheepsrecht voor Tilburg Trappers?

Megan Hanegraaf - September 19, 2017

Twee keer kampioen worden, maar niet mogen promoveren: Dat is wat gebeurde bij de ijshockeyploeg de Tilburg Trappers in de…

Life&Style
20 views

Onbekende dj’s krijgen podium in Tilburg

Willemijn Schilten - September 19, 2017

Het feest Kweektuin is letterlijk een kweektuin: onbekende dj's krijgen hier de kans om te draaien in het Tilburgse Bank15.…