Chatbot helpt vluchtelingen op weg

September 13, 2017
55 Views

Een chatbot die vluchtelingen kan helpen bij een asielprocedure. Studenten van de California-Berkeley Haas School of Business bedachten de Marhub Chatbot. Volgens hen vertrouwden sommige vluchtelingen de informatie die ze kregen niet, en kozen daardoor voor smokkelaars. ‘’Maar er bestaan wel meerdere initiatieven die zich hier mee bezig houden’’, vertelt trendwatcher Justien Marseille.

‘’Het is ook wel vreemd dat men hier verbaasd over kan zijn. De vraag is niet hoe, maar wanneer dit soort ontwikkelingen er komen. Er zijn meerdere technologische dingen die gericht zijn om het vluchtelingen makkelijker te maken’’, legt Marseille uit. Zoals Een voorbeeld is ‘Refugermany’, een app die helpt om nieuwkomers in Berlijn Duits te leren spreken en een rekening te openen.

Technologie

‘’Het mooie is dat dit soort technologieën  niet alleen voor de markt wordt ontwikkelt, maar ook voor de mens. Het is dan ook niet de vraag of het iets voor Nederland is, dat is meer dan logisch. Of het er daadwerkelijk komt hangt van meer af dan alleen de technologie. Denk bijvoorbeeld aan politieke of economische redenen’’, vertelt Marseille. ‘’Het is niet zo simpel als op een knop te drukken en je hebt een heel systeem klaar liggen. Het moet ook onderhouden worden, en men moet het natuurlijk ook willen.’’

You may be interested

De FHJ opent de deuren
Nieuws
257 views
Nieuws
257 views

De FHJ opent de deuren

Open Dag - November 18, 2017

De rode loper is uitgerold. Fontys Hogeschool Journalistiek opent dit schooljaar voor het eerst de deuren voor nieuw potentieel journalistiek…

Centro estalli: een binnenplein vol met verhalen
Internationaal
9 views
Internationaal
9 views

Centro estalli: een binnenplein vol met verhalen

Bas Booij - November 19, 2017

In het midden van Palermo, tussen alle drukte, ligt een binnenpleintje waar genoten wordt van de zon, verhalen worden gedeeld,…

What if: things change
Internationaal
12 views
Internationaal
12 views

What if: things change

Charlotte Hamilton - November 19, 2017

Veel mensen kunnen zich weinig voorstellen wat er precies gaat veranderen als Groot-Brittanië uit de EU stapt. Het voelt ver van…

What if: the tourism in Edinburgh collapses?
Internationaal
26 views
Internationaal
26 views

What if: the tourism in Edinburgh collapses?

Merijn Metsemakers - November 19, 2017

Edinburgh, een stad waarin toerisme essentieel is. De economie haalt jaarlijks een inkomen van 1.4 miljard pond uit deze sector.…