Een 17- jarig corpslid zuipt (niet)

September 13, 2017
79 Views

Bij de woorden zuipen, ontgroeningen of disputen snap je het wel: studentenverenigingen. Nieuw schooljaar, nieuwe leden. Vaak ook geen probleem als je nog zeventien bent. ‘’Deze prachtige tijd willen we niemand ontzeggen, daarom staan wij altijd open voor studenten onder de achttien’’, zegt Roy Verstraaten van studentenvereniging T.S.V. Plato in Tilburg. Klein puntje van kritiek: je mag dan natuurlijk nog niet drinken.
Door: Sanne Pellegrom

Om een Drank en Horecavergunning te krijgen moeten studentenverenigingen voldoen aan voorwaarden. Het niet schenken aan minderjarigen is er één van. Bij T.S.V. Plato schenken ze geen alcohol aan minderjarigen en voeren ze naar eigen zeggen een ‘actief beleid’. ‘’Achter elke bar hangt altijd een blad met daarop naam en foto van leden die geen 18 zijn’’, aldus Roy. Ook worden de barmannen proactief geïnformeerd.

Geen 18, geen lid?
Toch vindt Majorie van den Berg, medewerker GGD, het niet handig om studentenverenigingen 18+ te maken. ‘’Door verenigingen 18+ te maken, sluit je de mogelijkheid voor minderjarige studenten uit om lid te worden van een studentenvereniging en deze sociale contacten te ontnemen.’’ Ook T.S.V. Plato wil deze mooie tijd niemand afpakken. Wél is van den Berg van mening dat studentenverenigingen meer accent kunnen leggen op de verantwoordelijkheid van de leden op gebied van alcoholbenutting.

You may be interested

De FHJ opent de deuren
Nieuws
257 views
Nieuws
257 views

De FHJ opent de deuren

Open Dag - November 18, 2017

De rode loper is uitgerold. Fontys Hogeschool Journalistiek opent dit schooljaar voor het eerst de deuren voor nieuw potentieel journalistiek…

Centro estalli: een binnenplein vol met verhalen
Internationaal
9 views
Internationaal
9 views

Centro estalli: een binnenplein vol met verhalen

Bas Booij - November 19, 2017

In het midden van Palermo, tussen alle drukte, ligt een binnenpleintje waar genoten wordt van de zon, verhalen worden gedeeld,…

What if: things change
Internationaal
12 views
Internationaal
12 views

What if: things change

Charlotte Hamilton - November 19, 2017

Veel mensen kunnen zich weinig voorstellen wat er precies gaat veranderen als Groot-Brittanië uit de EU stapt. Het voelt ver van…

What if: the tourism in Edinburgh collapses?
Internationaal
26 views
Internationaal
26 views

What if: the tourism in Edinburgh collapses?

Merijn Metsemakers - November 19, 2017

Edinburgh, een stad waarin toerisme essentieel is. De economie haalt jaarlijks een inkomen van 1.4 miljard pond uit deze sector.…