Een 17- jarig corpslid zuipt (niet)

September 13, 2017
49 Views

Bij de woorden zuipen, ontgroeningen of disputen snap je het wel: studentenverenigingen. Nieuw schooljaar, nieuwe leden. Vaak ook geen probleem als je nog zeventien bent. ‘’Deze prachtige tijd willen we niemand ontzeggen, daarom staan wij altijd open voor studenten onder de achttien’’, zegt Roy Verstraaten van studentenvereniging T.S.V. Plato in Tilburg. Klein puntje van kritiek: je mag dan natuurlijk nog niet drinken.
Door: Sanne Pellegrom

Om een Drank en Horecavergunning te krijgen moeten studentenverenigingen voldoen aan voorwaarden. Het niet schenken aan minderjarigen is er één van. Bij T.S.V. Plato schenken ze geen alcohol aan minderjarigen en voeren ze naar eigen zeggen een ‘actief beleid’. ‘’Achter elke bar hangt altijd een blad met daarop naam en foto van leden die geen 18 zijn’’, aldus Roy. Ook worden de barmannen proactief geïnformeerd.

Geen 18, geen lid?
Toch vindt Majorie van den Berg, medewerker GGD, het niet handig om studentenverenigingen 18+ te maken. ‘’Door verenigingen 18+ te maken, sluit je de mogelijkheid voor minderjarige studenten uit om lid te worden van een studentenvereniging en deze sociale contacten te ontnemen.’’ Ook T.S.V. Plato wil deze mooie tijd niemand afpakken. Wél is van den Berg van mening dat studentenverenigingen meer accent kunnen leggen op de verantwoordelijkheid van de leden op gebied van alcoholbenutting.

You may be interested

Extra beveiliging op Prinsjesdag; merkbaar?
Nieuws
26 views
Nieuws
26 views

Extra beveiliging op Prinsjesdag; merkbaar?

Tesla van den Berg - September 19, 2017

Vandaag is het Prinsjesdag. Vanwege de aanslagen op grote Europese steden de laatste jaren zijn er in Den Haag voorzorgsmaatregelen…

AUDIO: Drie keer scheepsrecht voor Tilburg Trappers?
Sport
16 views
Sport
16 views

AUDIO: Drie keer scheepsrecht voor Tilburg Trappers?

Megan Hanegraaf - September 19, 2017

Twee keer kampioen worden, maar niet mogen promoveren: Dat is wat gebeurde bij de ijshockeyploeg de Tilburg Trappers in de…

Life&Style
20 views

Onbekende dj’s krijgen podium in Tilburg

Willemijn Schilten - September 19, 2017

Het feest Kweektuin is letterlijk een kweektuin: onbekende dj's krijgen hier de kans om te draaien in het Tilburgse Bank15.…