Stokpaarden galopperen naar Nederland

September 13, 2017
59 Views

Paardrijden, maar dan zonder het paard. Bij het stokpaard rijden, springen vooral jonge meiden in plaats daarvan over hordes, vergezeld door een stok met daaraan een paardenhoofd. Daarmee kunnen ze naast het hordelopen ook dressuur beoefenen. Het jaarlijkse Horse Event haalde afgelopen weekend deze opvallende sport naar Nederland.

Niet iedereen zou het misschien een sport noemen, maar de stokpaardruiters rennen, springen en huppelen heel wat af. In Finland, waar het fenomeen vandaan komt, zijn er inmiddels tienduizend stokpaardfanaten actief in het stokpaardwereld. Inmiddels is het ook in Zweden, Duitsland en Frankrijk aangewaaid en zelf in Nederland heeft deze sport zijn start gemaakt. Afgelopen weekend, van vrijdag 8 tot zondag 10 september, haalde het jaarlijkse Horse Event het stokpaardje rijden naar Nederland. “Het publiek verwacht alles van de paardensport te zien en er zijn heel veel disciplines binnen de paardensport, daarom wilde wij dit onderdeel ook laten zien”, vertelt Eline de Groot, marketing en communicatie medewerker van het Horse Event.

Het Horse Event laat elk jaar een grote variatie aan paardensport zien. Naast dressuur en springen heb je ook western en bijvoorbeeld boogschieten te paard. Shows, wedstrijden en workshops zijn onderdeel van het event. “Als organisatie is het belangrijk om alle trends en ontwikkelingen onder aandacht te brengen, daarom hebben we het naar Nederland gehaald”, vertelt De Groot. “In Finland is het al best groot, en daar zijn veel minder inwoners dan in Nederland. Het heeft natuurlijk wel tijd nodig om te groeien, maar de jonge meiden waren al wel enthousiast. Dat ondernemingsgevoel willen we natuurlijk aanmoedigen”, sluit ze af.

You may be interested

Extra beveiliging op Prinsjesdag; merkbaar?
Nieuws
26 views
Nieuws
26 views

Extra beveiliging op Prinsjesdag; merkbaar?

Tesla van den Berg - September 19, 2017

Vandaag is het Prinsjesdag. Vanwege de aanslagen op grote Europese steden de laatste jaren zijn er in Den Haag voorzorgsmaatregelen…

AUDIO: Drie keer scheepsrecht voor Tilburg Trappers?
Sport
16 views
Sport
16 views

AUDIO: Drie keer scheepsrecht voor Tilburg Trappers?

Megan Hanegraaf - September 19, 2017

Twee keer kampioen worden, maar niet mogen promoveren: Dat is wat gebeurde bij de ijshockeyploeg de Tilburg Trappers in de…

Life&Style
20 views

Onbekende dj’s krijgen podium in Tilburg

Willemijn Schilten - September 19, 2017

Het feest Kweektuin is letterlijk een kweektuin: onbekende dj's krijgen hier de kans om te draaien in het Tilburgse Bank15.…