Stokpaarden galopperen naar Nederland

September 13, 2017
208 Views

Paardrijden, maar dan zonder het paard. Bij het stokpaard rijden, springen vooral jonge meiden in plaats daarvan over hordes, vergezeld door een stok met daaraan een paardenhoofd. Daarmee kunnen ze naast het hordelopen ook dressuur beoefenen. Het jaarlijkse Horse Event haalde afgelopen weekend deze opvallende sport naar Nederland.

Niet iedereen zou het misschien een sport noemen, maar de stokpaardruiters rennen, springen en huppelen heel wat af. In Finland, waar het fenomeen vandaan komt, zijn er inmiddels tienduizend stokpaardfanaten actief in het stokpaardwereld. Inmiddels is het ook in Zweden, Duitsland en Frankrijk aangewaaid en zelf in Nederland heeft deze sport zijn start gemaakt. Afgelopen weekend, van vrijdag 8 tot zondag 10 september, haalde het jaarlijkse Horse Event het stokpaardje rijden naar Nederland. “Het publiek verwacht alles van de paardensport te zien en er zijn heel veel disciplines binnen de paardensport, daarom wilde wij dit onderdeel ook laten zien”, vertelt Eline de Groot, marketing en communicatie medewerker van het Horse Event.

Het Horse Event laat elk jaar een grote variatie aan paardensport zien. Naast dressuur en springen heb je ook western en bijvoorbeeld boogschieten te paard. Shows, wedstrijden en workshops zijn onderdeel van het event. “Als organisatie is het belangrijk om alle trends en ontwikkelingen onder aandacht te brengen, daarom hebben we het naar Nederland gehaald”, vertelt De Groot. “In Finland is het al best groot, en daar zijn veel minder inwoners dan in Nederland. Het heeft natuurlijk wel tijd nodig om te groeien, maar de jonge meiden waren al wel enthousiast. Dat ondernemingsgevoel willen we natuurlijk aanmoedigen”, sluit ze af.

You may be interested

De FHJ opent de deuren
Nieuws
257 views
Nieuws
257 views

De FHJ opent de deuren

Open Dag - November 18, 2017

De rode loper is uitgerold. Fontys Hogeschool Journalistiek opent dit schooljaar voor het eerst de deuren voor nieuw potentieel journalistiek…

Centro estalli: een binnenplein vol met verhalen
Internationaal
9 views
Internationaal
9 views

Centro estalli: een binnenplein vol met verhalen

Bas Booij - November 19, 2017

In het midden van Palermo, tussen alle drukte, ligt een binnenpleintje waar genoten wordt van de zon, verhalen worden gedeeld,…

What if: things change
Internationaal
12 views
Internationaal
12 views

What if: things change

Charlotte Hamilton - November 19, 2017

Veel mensen kunnen zich weinig voorstellen wat er precies gaat veranderen als Groot-Brittanië uit de EU stapt. Het voelt ver van…

What if: the tourism in Edinburgh collapses?
Internationaal
26 views
Internationaal
26 views

What if: the tourism in Edinburgh collapses?

Merijn Metsemakers - November 19, 2017

Edinburgh, een stad waarin toerisme essentieel is. De economie haalt jaarlijks een inkomen van 1.4 miljard pond uit deze sector.…