‘Hudson’s Bay gaat het wel maken’

september 21, 2017
158 Views

De Canadese warenhuisketen Hudson’s Bay duikt op steeds meer plekken in Nederland op.Het warenhuis vestigt zich voornamelijk in de oude panden van het failliete V&D. Volgens Retail-expert Paul Moers is de kans groot dat deze keten aanslaat bij het winkelpubliek in Nederland.

Uniek                        
De keten probeert keuzestress te verminderen. “Dat doen ze door bijvoorbeeld jassen te combineren met andere kledingstukken, zo biedt de winkel complete outfit. Dat is vrij uniek voor warenhuizen. Wat dat betreft lopen ze wel voorop”, meent Moers. “In de winkel worden merken aangeboden die kwalitatief erg goed zijn maar niet overal verkrijgbaar zijn. Dat maakt het allemaal wat exclusiever.

Koopkracht
Volgens Paul Moers is er in Nederland voor maximaal 12 à 13 vestigingen plaats: met meer vestigingen zitten ze elkaar in de weg. Moers geeft aan dat dit warenhuis over het algemeen beter loopt in steden met meer koopkracht. Toen Hudsons Bay openging in Rotterdam ging dat aanzienlijk stroever dan in Amsterdam. “Dat heeft met de koopkracht te maken van de inwoners. De eerstvolgende vestiging verwacht ik in Eindhoven”, aldus Moers.

You may be interested

Kerststad Valkenburg: de beste van Europa
Life&Style
12 views
Life&Style
12 views

Kerststad Valkenburg: de beste van Europa

Noah Raeven - december 10, 2017

Valkenburg is uitgeroepen tot kerststad van Europa 2018. Dat is natuurlijk heel wat voor een stadje met minder dan 100.000…

Nominaties liever dicht bij huis
Sport
17 views
Sport
17 views

Nominaties liever dicht bij huis

Adinda de Koster - december 10, 2017

Matwé Middelkoop, professioneel tennisser sinds 2002, hecht waarde aan het jaarlijkse sportgala in Breda. Ondanks het geen internationaal event is,…

Chocolade sprinkhanen, geroosterde meelwormen en gebakken krekels
Life&Style
18 views
Life&Style
18 views

Chocolade sprinkhanen, geroosterde meelwormen en gebakken krekels

Tess Mutsters - december 10, 2017

Dr. Patricia Stevens kreeg zes jaar geleden interesse in het eten van insecten, na een studie in de richting van…