Jeugd betrokken in literatuur

September 22, 2017
53 Views

Zes boeken zijn afgelopen week genomineerd voor de ECI literatuurprijs 2017. De belangrijkste prijs in de Nederlandse literatuurwereld en een mogelijkheid om de Nederlandse literatuur aantrekkelijk te maken voor de jeugd, volgens de stichting die de prijs uitreikt.

De doelstelling van de stichting is om lezen weer onder de aandacht te brengen, beginnend met de jeugd. “Met een aantal scholen in Den Haag zijn wij nu bezig met een samenwerkingsproject, verschillende klassen van verschillende scholen lezen nu de shortlist (de lijst met de zes genomineerden boeken) om later met elkaar in gesprek te kunnen over de literaire boeken.” De stichting hoopt lezen op deze manier weer onder de aandacht te brengen.

Succes

Vanwege het succes van vorig jaar is het de tweede keer dat de stichting samenwerkt met scholen. “Vorig jaar hadden de leraren er een leuk project van gemaakt, waardoor het begint te leven onder de leerlingen. Er werd een soort talkshowmiddag georganiseerd en dan zie je dat er echt op hoog niveau gediscussieerd wordt over de boeken”, zegt Jeroen Kans

Reizen

Volgens Jeroen moet literatuur een beetje uit de ivoren toren worden gehaald. “Lezende mensen zijn betere mensen, je leert je verplaatsen in andere mensen en je kan reizen zonder dat je van je stoel afkomt.”

You may be interested

Crocs krijgt make-over: hot or not?
Life&Style
268 views
Life&Style
268 views

Crocs krijgt make-over: hot or not?

Quirine Schutijser - October 8, 2017

Vijftien jaar geleden kwamen de Crocs op de markt. Het imago van de schoen is niet bepaald positief. Nu heeft…

Neem de ArenA in huis
Sport
30 views
Sport
30 views

Neem de ArenA in huis

Andreia da Silva - October 15, 2017

Goed nieuws voor de echte Ajacied: de stadionstoeltjes uit de Johan Cruijff ArenA zijn te koop. Voor 7,75 euro heb…

Boksen en paardrijden op Sportfilmfestival Rotterdam
Sport
187 views
Sport
187 views

Boksen en paardrijden op Sportfilmfestival Rotterdam

Silke Nissingh - October 14, 2017

Het duurt nog even, maar de voorbereidingen voor het Sportfilmfestival in Rotterdam zijn al in volle gang. In maart 2018…

Het idee achter de regenboogband in het betaald voetbal
Sport
42 views
Sport
42 views

Het idee achter de regenboogband in het betaald voetbal

Megan Hanegraaf - October 13, 2017

Aankomend weekend spelen aanvoerders van voetbalclubs uit het betaald voetbal met een regenboogband. Dit initiatief komt van de spelersraad CSR…