Jeugd betrokken in literatuur

september 22, 2017
72 Views

Zes boeken zijn afgelopen week genomineerd voor de ECI literatuurprijs 2017. De belangrijkste prijs in de Nederlandse literatuurwereld en een mogelijkheid om de Nederlandse literatuur aantrekkelijk te maken voor de jeugd, volgens de stichting die de prijs uitreikt.

De doelstelling van de stichting is om lezen weer onder de aandacht te brengen, beginnend met de jeugd. “Met een aantal scholen in Den Haag zijn wij nu bezig met een samenwerkingsproject, verschillende klassen van verschillende scholen lezen nu de shortlist (de lijst met de zes genomineerden boeken) om later met elkaar in gesprek te kunnen over de literaire boeken.” De stichting hoopt lezen op deze manier weer onder de aandacht te brengen.

Succes

Vanwege het succes van vorig jaar is het de tweede keer dat de stichting samenwerkt met scholen. “Vorig jaar hadden de leraren er een leuk project van gemaakt, waardoor het begint te leven onder de leerlingen. Er werd een soort talkshowmiddag georganiseerd en dan zie je dat er echt op hoog niveau gediscussieerd wordt over de boeken”, zegt Jeroen Kans

Reizen

Volgens Jeroen moet literatuur een beetje uit de ivoren toren worden gehaald. “Lezende mensen zijn betere mensen, je leert je verplaatsen in andere mensen en je kan reizen zonder dat je van je stoel afkomt.”

You may be interested

Kerststad Valkenburg: de beste van Europa
Life&Style
12 views
Life&Style
12 views

Kerststad Valkenburg: de beste van Europa

Noah Raeven - december 10, 2017

Valkenburg is uitgeroepen tot kerststad van Europa 2018. Dat is natuurlijk heel wat voor een stadje met minder dan 100.000…

Nominaties liever dicht bij huis
Sport
17 views
Sport
17 views

Nominaties liever dicht bij huis

Adinda de Koster - december 10, 2017

Matwé Middelkoop, professioneel tennisser sinds 2002, hecht waarde aan het jaarlijkse sportgala in Breda. Ondanks het geen internationaal event is,…

Chocolade sprinkhanen, geroosterde meelwormen en gebakken krekels
Life&Style
18 views
Life&Style
18 views

Chocolade sprinkhanen, geroosterde meelwormen en gebakken krekels

Tess Mutsters - december 10, 2017

Dr. Patricia Stevens kreeg zes jaar geleden interesse in het eten van insecten, na een studie in de richting van…