3 oktober: Onafhankelijkheid Catalonië.

oktober 3, 2017
368 Views

De Catalanen zijn het niet eens met de uitspraak van de Spaanse president over het referendum. Daarom is er vandaag in heel Catalonië een staking. De Catalanen gaan massaal de straat op om te protesteren. Niet alleen is het openbaar vervoer stilgelegd, maar ook winkels, cafés en kantoren zijn vandaag gesloten. Op veel Catalaanse wegen staat het verkeer vast door de vele demonstraties. In de meeste havens wordt niet gewerkt.De mensen komen bijeen, met spandoeken, om samen te protesteren.

De kleinere vakbonden en de pro-onafhankelijkheidsorganisaties hebben de algemene staking uitgeroepen. De wat grotere vakbonden staken niet, maar nemen wel deel aan de demonstraties die vandaag op veel plaatsen in Catalonië worden gehouden. Zij kiezen geen partij in de onafhankelijkheid van Catalonië, maar demonstreren tegen het geweld dat de Spaanse Politie heeft gebruikt op een oktober tegen de stemmers. Volgens de Catalaanse krant La Vanguardia zal de Catalaanse overheid het loon van de deelnemende demonstranten gewoon doorbetalen, zodat iedereen de mogelijkheid heeft om vandaag deel te nemen. In Barcelona is een demonstratie waarbij ze eindigen bij het Catalaanse parlementsgebouw. Hier staan ze met duizenden separatisten.

[wowslider id=”10″]

Ook op politiebureaus, musea en scholen kom men bijeen om te staken tegen de Spaanse regering. We bezochten een van de scholen die meedoen aan de staking: Pere Vila. Hier vond op 1 oktober een heftige confrontatie plaats tussen de Spaanse politie en de stemmers. In onderstaande video meer uitleg hierover.

You may be interested

Cannabis: meer dan alleen een genotsmiddel
Nieuws
447 views
Nieuws
447 views

Cannabis: meer dan alleen een genotsmiddel

Michael Jupijn - december 15, 2017

Het gebruik en toedienen van medicinale cannabis neemt toe. Zo blijkt uit cijfers van Stichting Farmaceutische Kerngetalen die volgende week…

Nieuws
17 views

Veel druk, weinig tijd; buschauffeurs nemen dixie mee naar hun werk

bas.peeters - december 15, 2017

De FNV voert actie voor buschauffeurs nadat hun CAO-onderhandelingen zijn stukgelopen. Dit doen zij door vanaf station Eindhoven een auto…

Ongezond sporten
Sport
15 views
Sport
15 views

Ongezond sporten

Cheyenne Felizie - december 15, 2017

De trainingen voor de Olympische Winterspelen zijn vol op aan de gang. Iedere wintersporter wil zo goed mogelijk presteren in…

Leave a Comment

Your email address will not be published.