Degraderen gebeurt overal, toch?

oktober 3, 2017
89 Views

Dit seizoen zal er niemand degraderen uit de Jupiler League. Dat maakte de KNVB maandag bekend na een buitengewone bondsvergadering. Clubs uit de Tweede Divisie zouden te veel problemen hebben met de licentie-eisen die de bond stelt voor promotie naar de profcompetitie.

Voor Helmond Sport is dit goed nieuws. De ‘Kattenmeppers’ staan laatste en zouden dus eigenlijk in de degradatie zorgen zitten. ”Het is voor de clubs onderin de Jupiler League wel fijn, want er zijn een hoop zorgen minder. We hoeven geen rekening te houden met degradatie”, zegt Nick de Louw, verdediger van Helmond Sport. ”Voor het publiek zal het wel minder spannend worden, al is er nog genoeg om de clubs voor te steunen. Ook al kunnen we niet degraderen, we willen natuurlijk geen laatste worden dit jaar.”

Niet de enige
Ook in andere landen kun je als amateurclubje niet de hoogste regionen halen. In de Verenigde Staten kun je bijvoorbeeld niet promoveren naar, en degraderen uit Major League Soccer. In de landen waar teams wel kunnen promoveren en degraderen gaat het niet altijd hetzelfde, hieronder zie je hoe het er in andere landen aan toe gaat.

You may be interested

Kerststad Valkenburg: de beste van Europa
Life&Style
11 views
Life&Style
11 views

Kerststad Valkenburg: de beste van Europa

Noah Raeven - december 10, 2017

Valkenburg is uitgeroepen tot kerststad van Europa 2018. Dat is natuurlijk heel wat voor een stadje met minder dan 100.000…

Nominaties liever dicht bij huis
Sport
16 views
Sport
16 views

Nominaties liever dicht bij huis

Adinda de Koster - december 10, 2017

Matwé Middelkoop, professioneel tennisser sinds 2002, hecht waarde aan het jaarlijkse sportgala in Breda. Ondanks het geen internationaal event is,…

Chocolade sprinkhanen, geroosterde meelwormen en gebakken krekels
Life&Style
17 views
Life&Style
17 views

Chocolade sprinkhanen, geroosterde meelwormen en gebakken krekels

Tess Mutsters - december 10, 2017

Dr. Patricia Stevens kreeg zes jaar geleden interesse in het eten van insecten, na een studie in de richting van…