Alleen de Vegetarische Slager moet productnamen omgooien

oktober 4, 2017
255 Views

Volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben de productnamen van de Vegetarische Slager een misleidende werking. De eis is dan ook dat het bedrijf zijn namen verandert. Namen als: Visvrije tonyn, Kipstuckjes en Gerookte speckjes kunnen volgens het NVWA niet meer door de beugel.

In maart 2018 moet de slager zijn namen al hebben aangepast. Veel Twitteraars hebben hier kritiek op en snappen het bezwaar niet.

De productnamen van de Vegetarische Slager zouden volgens Tjitte Mastenbroek, woordvoerder van de NVWA, in strijd zijn met de wet. Deze wet houdt in dat het verboden is om namen te gebruiken die niet aan de verwachtingen voldoen. Er zijn echter meer bedrijven die vegetarische producten met soortgelijke namen verkopen, waaronder: Vivera, Valess en Tivall, maar daar is er geen sprake van verandering. “Wij kregen een melding binnen over de Vegetarische Slager, vandaar dat alleen dat bedrijf een waarschuwing krijgt en hun namen moet aanpassen. Pas als wij een melding binnen krijgen over de andere bedrijven, gaan onze inspecteurs daar achteraan”, zegt Mastenbroek. Hij vertelt dat het aan deze bedrijven zelf is om zich aan de wet te houden. “Er zullen dus ook géén extra controles gaan plaats vinden”, aldus Mastenbroek.

You may be interested

Kerststad Valkenburg: de beste van Europa
Life&Style
11 views
Life&Style
11 views

Kerststad Valkenburg: de beste van Europa

Noah Raeven - december 10, 2017

Valkenburg is uitgeroepen tot kerststad van Europa 2018. Dat is natuurlijk heel wat voor een stadje met minder dan 100.000…

Nominaties liever dicht bij huis
Sport
16 views
Sport
16 views

Nominaties liever dicht bij huis

Adinda de Koster - december 10, 2017

Matwé Middelkoop, professioneel tennisser sinds 2002, hecht waarde aan het jaarlijkse sportgala in Breda. Ondanks het geen internationaal event is,…

Chocolade sprinkhanen, geroosterde meelwormen en gebakken krekels
Life&Style
17 views
Life&Style
17 views

Chocolade sprinkhanen, geroosterde meelwormen en gebakken krekels

Tess Mutsters - december 10, 2017

Dr. Patricia Stevens kreeg zes jaar geleden interesse in het eten van insecten, na een studie in de richting van…