Alleen de Vegetarische Slager moet productnamen omgooien

October 4, 2017
148 Views

Volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben de productnamen van de Vegetarische Slager een misleidende werking. De eis is dan ook dat het bedrijf zijn namen verandert. Namen als: Visvrije tonyn, Kipstuckjes en Gerookte speckjes kunnen volgens het NVWA niet meer door de beugel.

In maart 2018 moet de slager zijn namen al hebben aangepast. Veel Twitteraars hebben hier kritiek op en snappen het bezwaar niet.

De productnamen van de Vegetarische Slager zouden volgens Tjitte Mastenbroek, woordvoerder van de NVWA, in strijd zijn met de wet. Deze wet houdt in dat het verboden is om namen te gebruiken die niet aan de verwachtingen voldoen. Er zijn echter meer bedrijven die vegetarische producten met soortgelijke namen verkopen, waaronder: Vivera, Valess en Tivall, maar daar is er geen sprake van verandering. “Wij kregen een melding binnen over de Vegetarische Slager, vandaar dat alleen dat bedrijf een waarschuwing krijgt en hun namen moet aanpassen. Pas als wij een melding binnen krijgen over de andere bedrijven, gaan onze inspecteurs daar achteraan”, zegt Mastenbroek. Hij vertelt dat het aan deze bedrijven zelf is om zich aan de wet te houden. “Er zullen dus ook géén extra controles gaan plaats vinden”, aldus Mastenbroek.

You may be interested

Crocs krijgt make-over: hot or not?
Life&Style
268 views
Life&Style
268 views

Crocs krijgt make-over: hot or not?

Quirine Schutijser - October 8, 2017

Vijftien jaar geleden kwamen de Crocs op de markt. Het imago van de schoen is niet bepaald positief. Nu heeft…

Neem de ArenA in huis
Sport
30 views
Sport
30 views

Neem de ArenA in huis

Andreia da Silva - October 15, 2017

Goed nieuws voor de echte Ajacied: de stadionstoeltjes uit de Johan Cruijff ArenA zijn te koop. Voor 7,75 euro heb…

Boksen en paardrijden op Sportfilmfestival Rotterdam
Sport
187 views
Sport
187 views

Boksen en paardrijden op Sportfilmfestival Rotterdam

Silke Nissingh - October 14, 2017

Het duurt nog even, maar de voorbereidingen voor het Sportfilmfestival in Rotterdam zijn al in volle gang. In maart 2018…

Het idee achter de regenboogband in het betaald voetbal
Sport
42 views
Sport
42 views

Het idee achter de regenboogband in het betaald voetbal

Megan Hanegraaf - October 13, 2017

Aankomend weekend spelen aanvoerders van voetbalclubs uit het betaald voetbal met een regenboogband. Dit initiatief komt van de spelersraad CSR…