Penaltyfout FC Lisse en HSV Hoek ligt gevoelig

October 5, 2017
1290 Views

Twee weken geleden heeft FC Lisse het bekerduel gewonnen met 5-4 van HSV Hoek na strafschoppen. De manier waarop dit gebeurde was tegen de regels van de KNVB in. Scheidsrechter Marc Nagtenaal liet de strafschoppen niet om en om nemen volgens het voorgeschreven ABAB-principe, maar volgens het ABBA-principe.

HSV Hoek wilde dat de wedstrijd opnieuw gespeeld werd, maar hier was de winnende club FC Lisse het niet mee eens.  FC Lisse spande daarom een rechtszaak aan. De uitspraak hierover volgt uiterlijk 9 oktober. Veel scheidsrechters in Nederland lijken dezelfde mening te delen over de fout van Nagtenaal.

Gevoelige snaar
Een scheidsrechter en woordvoerder van de Centrale Organisatie van Voetbal Scheidsrechters (COVS) zegt nog nooit zo’n situatie te hebben meegemaakt. “Ik geloof ook niet dat ik de situatie nog vaker mee zal maken. Het ligt zo gevoelig, alle scheidsrechters hebben het er over.”

Volgens de woordvoerder deelt 95% van de scheidsrechters in Nederland dezelfde mening over de zaak. Wat deze mening precies inhoudt, wil hij liever niet zeggen.

Geen maatregelen
De man zegt dat de COVS geen maatregelen heeft genomen na het aanspannen van de rechtszaak. “Ik kom regelmatig bij Hoek waar ik belaagd word met vragen van andere scheidsrechters over wat we moeten doen. Maar we kunnen niks doen. Er kan een rechtszaak aangespannen worden, zoals al gebeurd is, maar meer niet.”

You may be interested

Crocs krijgt make-over: hot or not?
Life&Style
268 views
Life&Style
268 views

Crocs krijgt make-over: hot or not?

Quirine Schutijser - October 8, 2017

Vijftien jaar geleden kwamen de Crocs op de markt. Het imago van de schoen is niet bepaald positief. Nu heeft…

Neem de ArenA in huis
Sport
30 views
Sport
30 views

Neem de ArenA in huis

Andreia da Silva - October 15, 2017

Goed nieuws voor de echte Ajacied: de stadionstoeltjes uit de Johan Cruijff ArenA zijn te koop. Voor 7,75 euro heb…

Boksen en paardrijden op Sportfilmfestival Rotterdam
Sport
187 views
Sport
187 views

Boksen en paardrijden op Sportfilmfestival Rotterdam

Silke Nissingh - October 14, 2017

Het duurt nog even, maar de voorbereidingen voor het Sportfilmfestival in Rotterdam zijn al in volle gang. In maart 2018…

Het idee achter de regenboogband in het betaald voetbal
Sport
42 views
Sport
42 views

Het idee achter de regenboogband in het betaald voetbal

Megan Hanegraaf - October 13, 2017

Aankomend weekend spelen aanvoerders van voetbalclubs uit het betaald voetbal met een regenboogband. Dit initiatief komt van de spelersraad CSR…