Penaltyfout FC Lisse en HSV Hoek ligt gevoelig

oktober 5, 2017
1371 Views

Twee weken geleden heeft FC Lisse het bekerduel gewonnen met 5-4 van HSV Hoek na strafschoppen. De manier waarop dit gebeurde was tegen de regels van de KNVB in. Scheidsrechter Marc Nagtenaal liet de strafschoppen niet om en om nemen volgens het voorgeschreven ABAB-principe, maar volgens het ABBA-principe.

HSV Hoek wilde dat de wedstrijd opnieuw gespeeld werd, maar hier was de winnende club FC Lisse het niet mee eens.  FC Lisse spande daarom een rechtszaak aan. De uitspraak hierover volgt uiterlijk 9 oktober. Veel scheidsrechters in Nederland lijken dezelfde mening te delen over de fout van Nagtenaal.

Gevoelige snaar
Een scheidsrechter en woordvoerder van de Centrale Organisatie van Voetbal Scheidsrechters (COVS) zegt nog nooit zo’n situatie te hebben meegemaakt. “Ik geloof ook niet dat ik de situatie nog vaker mee zal maken. Het ligt zo gevoelig, alle scheidsrechters hebben het er over.”

Volgens de woordvoerder deelt 95% van de scheidsrechters in Nederland dezelfde mening over de zaak. Wat deze mening precies inhoudt, wil hij liever niet zeggen.

Geen maatregelen
De man zegt dat de COVS geen maatregelen heeft genomen na het aanspannen van de rechtszaak. “Ik kom regelmatig bij Hoek waar ik belaagd word met vragen van andere scheidsrechters over wat we moeten doen. Maar we kunnen niks doen. Er kan een rechtszaak aangespannen worden, zoals al gebeurd is, maar meer niet.”

You may be interested

Kerststad Valkenburg: de beste van Europa
Life&Style
11 views
Life&Style
11 views

Kerststad Valkenburg: de beste van Europa

Noah Raeven - december 10, 2017

Valkenburg is uitgeroepen tot kerststad van Europa 2018. Dat is natuurlijk heel wat voor een stadje met minder dan 100.000…

Nominaties liever dicht bij huis
Sport
16 views
Sport
16 views

Nominaties liever dicht bij huis

Adinda de Koster - december 10, 2017

Matwé Middelkoop, professioneel tennisser sinds 2002, hecht waarde aan het jaarlijkse sportgala in Breda. Ondanks het geen internationaal event is,…

Chocolade sprinkhanen, geroosterde meelwormen en gebakken krekels
Life&Style
17 views
Life&Style
17 views

Chocolade sprinkhanen, geroosterde meelwormen en gebakken krekels

Tess Mutsters - december 10, 2017

Dr. Patricia Stevens kreeg zes jaar geleden interesse in het eten van insecten, na een studie in de richting van…