Innovatieve marathon met knuffelhekken en aftelborden

Tijdens de marathon van Eindhoven komende zondag helpt de organisatie door middel van persoonlijke motivatie de lopers de dag door.  Op verschillende manieren worden de lopers getriggerd om door te lopen. Zo hoopt de organisatie van Marathon Eindhoven dat de hardlopers mentaal makkelijker de finish halen.

Het is niet niks hoor, een marathon lopen. Al helemaal niet wanneer je halverwege zere voeten krijgt en je het gejuich van motivatie vanaf de zijlijn meer gaat horen als een irritante zoem die niet wil ophouden. De mensen van Marathon Eindhoven waren daar klaar mee en hebben daarom besloten hulp te zoeken bij designers. Tijdens een wedstrijd kwam Jelle Mastenbroek als winnaar uit de verf. Onder de titel ‘Goed dat je er bent’- tekst die ook op de welkomstborden van Eindhoven staat- richt Jelle zich op de persoonlijke motivatie van de spelers.

 

Knuffelhekken

Je ziet je vriend, vriendin, opa, oma of verre nicht uit Maastricht richting de finish verschijnen en begint al te roepen. Maar wel vanachter een dranghek. Je wil elkaar knuffelen, maar dit kan alleen met een hek tussen jullie in. Op dat moment voel je je zoals de mensen op de foto hierboven. Jelle heeft hier een creatieve oplossing voor en maakt zo gehete knuffelhekken. In het hek worden verschillende grote gaten gemaakt waardoor je kan knuffelen – met nog steeds een hek ertussen.

Bron: Marathon Eindhoven

Bron: Marathon Eindhoven

Aftellen geblazen

Bij veel sporten tellen ze af, behalve bij een marathon. Dat is voor veel mensen die vaak een marathon lopen de normaalste zaak van de wereld, maar misschien ook weer een beetje demotiverend. Edgar de Veer, directeur van Marathon Eindhoven, herkende deze demotivatie en besloot er iets mee te doen: “Samen met de Fontys Hogeschool voor Psychologie zijn we erachter gekomen dat het getal steeds groter maken niet positief werkt. We gaan daarom vanaf dit jaar bij elke kilometer een getal omlaag: dat oogt makkelijker waardoor mensen net iets gemotiveerder raken om die laatste kilometer nog te lopen.” Daarnaast komt onder elk bord een motiverende spreuk om de loper aan te moedigen.

Bron: Marathon Eindhoven

Bron: Marathon Eindhoven

Motiverende banieren

Door de stad komen 170 banieren te hangen met motiverende spreuken. Dit komt voort uit een actie van Facebook waar de mensen van Marathon Eindhoven vroegen wat de motivatie van de mensen is om de finish te halen. De banieren hangen over heel de route en voor het eerst ook na de finish. De Veer: “Wanneer je bij de finish komt krijg je een medaille, een warme deken en een gepelde banaan in je hand geduwd. Daarna val je in een leeg gat.” Dat wilde Marathon Eindhoven veranderen en daarom hebben ze ervoor gekozen om na de finish alle banieren nog een keertje terug te laten komen: “Zo denk je terug aan wat je net hebt bereikt en krijg je misschien wel motivatie om het de volgende keer weer te doen.”

You may be interested

Crocs krijgt make-over: hot or not?
Life&Style
268 views
Life&Style
268 views

Crocs krijgt make-over: hot or not?

Quirine Schutijser - October 8, 2017

Vijftien jaar geleden kwamen de Crocs op de markt. Het imago van de schoen is niet bepaald positief. Nu heeft…

Neem de ArenA in huis
Sport
30 views
Sport
30 views

Neem de ArenA in huis

Andreia da Silva - October 15, 2017

Goed nieuws voor de echte Ajacied: de stadionstoeltjes uit de Johan Cruijff ArenA zijn te koop. Voor 7,75 euro heb…

Boksen en paardrijden op Sportfilmfestival Rotterdam
Sport
187 views
Sport
187 views

Boksen en paardrijden op Sportfilmfestival Rotterdam

Silke Nissingh - October 14, 2017

Het duurt nog even, maar de voorbereidingen voor het Sportfilmfestival in Rotterdam zijn al in volle gang. In maart 2018…

Het idee achter de regenboogband in het betaald voetbal
Sport
42 views
Sport
42 views

Het idee achter de regenboogband in het betaald voetbal

Megan Hanegraaf - October 13, 2017

Aankomend weekend spelen aanvoerders van voetbalclubs uit het betaald voetbal met een regenboogband. Dit initiatief komt van de spelersraad CSR…