Sporten als een man terwijl je een vrouw bent?

Skiester Lindsey Vonn heeft de wens om het op te nemen tegen de mannelijke topskiërs in seizoen 2018/2019. Het voorstel werd afgelopen dinsdag voorgelegd aan de internationale skifederatie (FIS). Volgend jaar mei besluit de FIS of de wens in vervulling mag gaan.

De 32-jarige traint regelmatig met mannen en is vaak sneller dan een aantal van hen. Haar tijden verhouden zich alleen nog niet tot de topskiërs bij de mannen. Vonn zegt de uitdaging juist daarom aan te willen gaan en ze is niet de enige.

Voetballen tussen de mannen
Elise van Rossum (22) voetbalt al zeventien jaar bij Sport Vereniging Langbroek (SVL) in Langbroek. Ze heeft tien jaar in een jongensteams gevoetbald en speelt nu zeven jaar in een damesteam. In de motivatie van Vonn kan zij zich goed vinden: “Ik wilde me aan het niveau van de jongens kunnen tippen. Ze zijn fysiek een stuk sterker en sneller dan meiden.”

Elise denkt dat vrouwen uiteindelijk beter kunnen voetballen als ze zijn begonnen in een jongensteam. “Ik merk echt verschil met de speelsters die zijn begonnen in een meidenteam.”

Een woordvoerder van de KNVB zegt dat er steeds vaker vrouwen in mannenteams voetballen. Over ongeveer twee tot drie weken komen de exacte  cijfers hierover uit in het jaarverslag van de voetbalbond.

You may be interested

Kerststad Valkenburg: de beste van Europa
Life&Style
23 views
Life&Style
23 views

Kerststad Valkenburg: de beste van Europa

Noah Raeven - december 10, 2017

Valkenburg is uitgeroepen tot kerststad van Europa 2018. Dat is natuurlijk heel wat voor een stadje met minder dan 100.000…

Nominaties liever dicht bij huis
Sport
119 views
Sport
119 views

Nominaties liever dicht bij huis

Adinda de Koster - december 10, 2017

Matwé Middelkoop, professioneel tennisser sinds 2002, hecht waarde aan het jaarlijkse sportgala in Breda. Ondanks het geen internationaal event is,…

Chocolade sprinkhanen, geroosterde meelwormen en gebakken krekels
Life&Style
97 views
Life&Style
97 views

Chocolade sprinkhanen, geroosterde meelwormen en gebakken krekels

Tess Mutsters - december 10, 2017

Dr. Patricia Stevens kreeg zes jaar geleden interesse in het eten van insecten, na een studie in de richting van…