Sporten als een man terwijl je een vrouw bent?

Skiester Lindsey Vonn heeft de wens om het op te nemen tegen de mannelijke topskiërs in seizoen 2018/2019. Het voorstel werd afgelopen dinsdag voorgelegd aan de internationale skifederatie (FIS). Volgend jaar mei besluit de FIS of de wens in vervulling mag gaan.

De 32-jarige traint regelmatig met mannen en is vaak sneller dan een aantal van hen. Haar tijden verhouden zich alleen nog niet tot de topskiërs bij de mannen. Vonn zegt de uitdaging juist daarom aan te willen gaan en ze is niet de enige.

Voetballen tussen de mannen
Elise van Rossum (22) voetbalt al zeventien jaar bij Sport Vereniging Langbroek (SVL) in Langbroek. Ze heeft tien jaar in een jongensteams gevoetbald en speelt nu zeven jaar in een damesteam. In de motivatie van Vonn kan zij zich goed vinden: “Ik wilde me aan het niveau van de jongens kunnen tippen. Ze zijn fysiek een stuk sterker en sneller dan meiden.”

Elise denkt dat vrouwen uiteindelijk beter kunnen voetballen als ze zijn begonnen in een jongensteam. “Ik merk echt verschil met de speelsters die zijn begonnen in een meidenteam.”

Een woordvoerder van de KNVB zegt dat er steeds vaker vrouwen in mannenteams voetballen. Over ongeveer twee tot drie weken komen de exacte  cijfers hierover uit in het jaarverslag van de voetbalbond.

You may be interested

Crocs krijgt make-over: hot or not?
Life&Style
268 views
Life&Style
268 views

Crocs krijgt make-over: hot or not?

Quirine Schutijser - October 8, 2017

Vijftien jaar geleden kwamen de Crocs op de markt. Het imago van de schoen is niet bepaald positief. Nu heeft…

Neem de ArenA in huis
Sport
30 views
Sport
30 views

Neem de ArenA in huis

Andreia da Silva - October 15, 2017

Goed nieuws voor de echte Ajacied: de stadionstoeltjes uit de Johan Cruijff ArenA zijn te koop. Voor 7,75 euro heb…

Boksen en paardrijden op Sportfilmfestival Rotterdam
Sport
187 views
Sport
187 views

Boksen en paardrijden op Sportfilmfestival Rotterdam

Silke Nissingh - October 14, 2017

Het duurt nog even, maar de voorbereidingen voor het Sportfilmfestival in Rotterdam zijn al in volle gang. In maart 2018…

Het idee achter de regenboogband in het betaald voetbal
Sport
42 views
Sport
42 views

Het idee achter de regenboogband in het betaald voetbal

Megan Hanegraaf - October 13, 2017

Aankomend weekend spelen aanvoerders van voetbalclubs uit het betaald voetbal met een regenboogband. Dit initiatief komt van de spelersraad CSR…