‘Tattoo van een sieraard mooier dan een echt sieraad’

Het laten tatoeëren van je oogbol is een van dé tattootrends op dit moment. Na het tattoo-incident van model Catt Gallinger afgelopen woensdag is er veel ophef ontstaan. Het Canadese fotomodel had op aandringen van een vriend met paarse inkt een afbeelding op haar oogbol laten tatoeëren, met een ontsteking en mogelijk permanente blindheid tot gevolg.

Een tattoo als piercing
Een oorpiercing is niet meer nodig tegenwoordig; je kunt in plaats van een oorbel gewoon een helixtattoo laten zetten. De meeste mensen laten bloemetjes of lijntjes op de rand van hun oor tatoeëren die lijken op oorbellen. Volgens Nienke Cornelissen van tattooshop Cheyenne in Druten is het toch erg verschillend. “Mensen nemen een tattoo in plaats van een oorbel omdat ze dat waardevoller vinden; een oorbel is gewoon een sieraad.” Brigitte van Gestel, tatoeëerder bij Tattooist in Tilburg, beaamt dit. “Mensen willen iets definitiefs. Bovendien vinden ze het mooier dan een oorbel.”

Glow-in-the-darktattoo
Een trend in Engeland is het laten zetten van glow-in-the-darktattoos. Deze zijn niet goed te zien overdag, maar zodra er licht op schijnt wél. In Nederland komt dit bijna niet voor. Van Gestel kan dit verklaren. “Wij hebben geëxperimenteerd met glow-in-the-darktattoos, maar het vervaagde na zes maanden al. Daarom besloten we ermee te stoppen.”

You may be interested

Crocs krijgt make-over: hot or not?
Life&Style
287 views
Life&Style
287 views

Crocs krijgt make-over: hot or not?

Quirine Schutijser - October 8, 2017

Vijftien jaar geleden kwamen de Crocs op de markt. Het imago van de schoen is niet bepaald positief. Nu heeft…

Neem de ArenA in huis
Sport
44 views
Sport
44 views

Neem de ArenA in huis

Andreia da Silva - October 15, 2017

Goed nieuws voor de echte Ajacied: de stadionstoeltjes uit de Johan Cruijff ArenA zijn te koop. Voor 7,75 euro heb…

Boksen en paardrijden op Sportfilmfestival Rotterdam
Sport
219 views
Sport
219 views

Boksen en paardrijden op Sportfilmfestival Rotterdam

Silke Nissingh - October 14, 2017

Het duurt nog even, maar de voorbereidingen voor het Sportfilmfestival in Rotterdam zijn al in volle gang. In maart 2018…

Het idee achter de regenboogband in het betaald voetbal
Sport
52 views
Sport
52 views

Het idee achter de regenboogband in het betaald voetbal

Megan Hanegraaf - October 13, 2017

Aankomend weekend spelen aanvoerders van voetbalclubs uit het betaald voetbal met een regenboogband. Dit initiatief komt van de spelersraad CSR…