‘Tattoo van een sieraard mooier dan een echt sieraad’

Het laten tatoeëren van je oogbol is een van dé tattootrends op dit moment. Na het tattoo-incident van model Catt Gallinger afgelopen woensdag is er veel ophef ontstaan. Het Canadese fotomodel had op aandringen van een vriend met paarse inkt een afbeelding op haar oogbol laten tatoeëren, met een ontsteking en mogelijk permanente blindheid tot gevolg.

Een tattoo als piercing
Een oorpiercing is niet meer nodig tegenwoordig; je kunt in plaats van een oorbel gewoon een helixtattoo laten zetten. De meeste mensen laten bloemetjes of lijntjes op de rand van hun oor tatoeëren die lijken op oorbellen. Volgens Nienke Cornelissen van tattooshop Cheyenne in Druten is het toch erg verschillend. “Mensen nemen een tattoo in plaats van een oorbel omdat ze dat waardevoller vinden; een oorbel is gewoon een sieraad.” Brigitte van Gestel, tatoeëerder bij Tattooist in Tilburg, beaamt dit. “Mensen willen iets definitiefs. Bovendien vinden ze het mooier dan een oorbel.”

Glow-in-the-darktattoo
Een trend in Engeland is het laten zetten van glow-in-the-darktattoos. Deze zijn niet goed te zien overdag, maar zodra er licht op schijnt wél. In Nederland komt dit bijna niet voor. Van Gestel kan dit verklaren. “Wij hebben geëxperimenteerd met glow-in-the-darktattoos, maar het vervaagde na zes maanden al. Daarom besloten we ermee te stoppen.”

You may be interested

Cannabis: meer dan alleen een genotsmiddel
Nieuws
556 views
Nieuws
556 views

Cannabis: meer dan alleen een genotsmiddel

Michael Jupijn - december 15, 2017

Het gebruik en toedienen van medicinale cannabis neemt toe. Zo blijkt uit cijfers van Stichting Farmaceutische Kerngetalen die volgende week…

Nieuws
21 views

Veel druk, weinig tijd; buschauffeurs nemen dixie mee naar hun werk

bas.peeters - december 15, 2017

De FNV voert actie voor buschauffeurs nadat hun CAO-onderhandelingen zijn stukgelopen. Dit doen zij door vanaf station Eindhoven een auto…

Ongezond sporten
Sport
18 views
Sport
18 views

Ongezond sporten

Cheyenne Felizie - december 15, 2017

De trainingen voor de Olympische Winterspelen zijn vol op aan de gang. Iedere wintersporter wil zo goed mogelijk presteren in…

Leave a Comment

Your email address will not be published.