‘Zo’n voedselpakket verschilt echt niet veel met wat ik dagelijks eet, hoor’

October 5, 2017
55 Views

Mensen die afhankelijk zijn van eten van de Voedselbank, houden er een ongezondere levensstijl op na, zo blijkt uit onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam. Martin de Kok, voorzitter van Voedselbank Tilburg kan zich niet vinden in het resultaat van het onderzoek. “Wij streven er altijd naar om de kwaliteit van de producten zo hoog mogelijk te houden.”

Bij het onderzoek van de Vrije Universiteit werden 65 voedselbankklanten onderzocht. Volgens het onderzoek krijgen klanten bij de Voedselbank minder groenten, fruit, vis en vezels binnen. “Eén pakket bevat zo’n vier à vijf maaltijden, wij proberen zo goed mogelijk een verdeling te maken tussen verse producten en andere producten die op de Schijf van Vijf staan,” aldus De Kok. “Tilburg ligt wat dat betreft in een ideale positie. Wij hebben veel voedselproducten in ons gebied liggen en hebben goede contacten met plaatselijke supermarkten, die voor ons voor veel vers voedsel verzorgen. Ons pakket kan natuurlijk wel best wat afwijken met die uit bijvoorbeeld Zeeland.”

Toch denkt Martin de Kok dat mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank minder stil zullen staan bij hoe gezond hun eten dan daadwerkelijk is. “Je zit bij de Voedselbank toch wel in een bepaalde categorie van de bevolking dat het minder nauw neemt met de gezondheid. Niet naar de sportschool gaat, ’s avonds een biertje neemt in plaats van een glas water. Maar dat heeft volgens mij niet veel te maken met de samenstelling van het pakket.”

You may be interested

Crocs krijgt make-over: hot or not?
Life&Style
268 views
Life&Style
268 views

Crocs krijgt make-over: hot or not?

Quirine Schutijser - October 8, 2017

Vijftien jaar geleden kwamen de Crocs op de markt. Het imago van de schoen is niet bepaald positief. Nu heeft…

Neem de ArenA in huis
Sport
30 views
Sport
30 views

Neem de ArenA in huis

Andreia da Silva - October 15, 2017

Goed nieuws voor de echte Ajacied: de stadionstoeltjes uit de Johan Cruijff ArenA zijn te koop. Voor 7,75 euro heb…

Boksen en paardrijden op Sportfilmfestival Rotterdam
Sport
187 views
Sport
187 views

Boksen en paardrijden op Sportfilmfestival Rotterdam

Silke Nissingh - October 14, 2017

Het duurt nog even, maar de voorbereidingen voor het Sportfilmfestival in Rotterdam zijn al in volle gang. In maart 2018…

Het idee achter de regenboogband in het betaald voetbal
Sport
42 views
Sport
42 views

Het idee achter de regenboogband in het betaald voetbal

Megan Hanegraaf - October 13, 2017

Aankomend weekend spelen aanvoerders van voetbalclubs uit het betaald voetbal met een regenboogband. Dit initiatief komt van de spelersraad CSR…