Run voor slechtzienden: ‘Mensen bewuster laten worden’

October 6, 2017
139 Views

Zaterdag 7 oktober wordt er voor de vierde keer een blindrun georganiseerd in Doorn. De bedoeling van de run is om duo’s te lopen: de één slechtziend of geblinddoekt, de ander met een goed zicht. Met als doel om geld in te zamelen voor het onderwijs van slechtzienden.

Dat is volgens communicatieadviseur Annemijn Zumbrink niet het enige doel van de run. “Ook de impact van een visuele beperking willen wij zo onder de aandacht brengen. Daarom wordt er ook in duo’s gelopen, dan worden de mensen er bewuster van hoe het is om een slecht tot geen visueel zicht te hebben.”

Sporten met een visuele beperking wordt zo ook onder de aandacht gebracht. “Slechtzienden mogen vaak niet aansluiten bij een sportvereniging. Met de run willen we bereiken dat sporten en slecht zien echt wel samen gaan”, vertelt Zumbrink.

De bedoeling van de run is om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor een project waarmee Vereniging Bartiméus Sonneheerdt het onderwijs aan blinde en slechtziende kinderen wil verbeteren. Hiervoor moeten de deelnemers sponsors zoeken om zichzelf te laten sponsoren. Het project steunt lesmateriaal met geluid om slechtzienden kinderen een kans te bieden om te leren met een manier die bij ze past.

Aan de start van de blindrun staan paralympisch gouden medaillewinnaar Vincent ter Schure, Invictus Games goudenmedaillewinnaar Daniël Knegt en leden van het Korps Mariniers om de Blindrun nog meer kracht bij te zetten.

You may be interested

Crocs krijgt make-over: hot or not?
Life&Style
268 views
Life&Style
268 views

Crocs krijgt make-over: hot or not?

Quirine Schutijser - October 8, 2017

Vijftien jaar geleden kwamen de Crocs op de markt. Het imago van de schoen is niet bepaald positief. Nu heeft…

Neem de ArenA in huis
Sport
30 views
Sport
30 views

Neem de ArenA in huis

Andreia da Silva - October 15, 2017

Goed nieuws voor de echte Ajacied: de stadionstoeltjes uit de Johan Cruijff ArenA zijn te koop. Voor 7,75 euro heb…

Boksen en paardrijden op Sportfilmfestival Rotterdam
Sport
187 views
Sport
187 views

Boksen en paardrijden op Sportfilmfestival Rotterdam

Silke Nissingh - October 14, 2017

Het duurt nog even, maar de voorbereidingen voor het Sportfilmfestival in Rotterdam zijn al in volle gang. In maart 2018…

Het idee achter de regenboogband in het betaald voetbal
Sport
42 views
Sport
42 views

Het idee achter de regenboogband in het betaald voetbal

Megan Hanegraaf - October 13, 2017

Aankomend weekend spelen aanvoerders van voetbalclubs uit het betaald voetbal met een regenboogband. Dit initiatief komt van de spelersraad CSR…