WK rekfinale voor Zonderland en Deurloo

Epke Zonderland (31) en Bart Deurloo (26) hebben zich afgelopen week geplaatst voor de rekfinale op het WK turnen in Montreal. In de Canadese stad werd Nederland zowel door de dames als de heren vertegenwoordigd. Aanstaande zondag zullen Zonderland en Deurloo opnieuw in actie komen.

Trainer bij turnvereniging BredaGym en oud-turnster Chantal Jorna volgt de uitslagen van het WK via social media. “Door tijdgebrek is het niet mogelijk om alles te kijken.” Ze vertelt dat haar leerlingen niet veel bezig zijn met de successen van de grote turners. “Tijdens de Olympische spelen hebben we met z’n allen gekeken maar dit doen we niet bij alle grote toernooien.”

Epke Zonderland studeert naast zijn sport geneeskunde. Ook Sanne Wevers, die zich niet plaatste voor de finales, studeerde lange tijd naast het turnen. “Veel van onze leerlingen studeren, dit brengt meestal een wisselend rooster met zich mee. Wij bieden daarom flexibele trainingsuren aan zodat ze zelf hun schema kunnen inplannen”, vertelt Jorna.

Het succes van de Nederlandse turners heeft bij BredaGym in de afgelopen vijf jaar voor een flinke groei gezorgd. “Het aantal jongens is sinds 2012 flink gegroeid. Na het succes van Sanne Wevers, vorig jaar, zagen we ook bij de meisjes een groei. Een aantal jaar geleden konden wij geen duidelijke naam noemen bij een topturnster. Dat kan nu wel.”

You may be interested

Crocs krijgt make-over: hot or not?
Life&Style
268 views
Life&Style
268 views

Crocs krijgt make-over: hot or not?

Quirine Schutijser - October 8, 2017

Vijftien jaar geleden kwamen de Crocs op de markt. Het imago van de schoen is niet bepaald positief. Nu heeft…

Neem de ArenA in huis
Sport
30 views
Sport
30 views

Neem de ArenA in huis

Andreia da Silva - October 15, 2017

Goed nieuws voor de echte Ajacied: de stadionstoeltjes uit de Johan Cruijff ArenA zijn te koop. Voor 7,75 euro heb…

Boksen en paardrijden op Sportfilmfestival Rotterdam
Sport
187 views
Sport
187 views

Boksen en paardrijden op Sportfilmfestival Rotterdam

Silke Nissingh - October 14, 2017

Het duurt nog even, maar de voorbereidingen voor het Sportfilmfestival in Rotterdam zijn al in volle gang. In maart 2018…

Het idee achter de regenboogband in het betaald voetbal
Sport
42 views
Sport
42 views

Het idee achter de regenboogband in het betaald voetbal

Megan Hanegraaf - October 13, 2017

Aankomend weekend spelen aanvoerders van voetbalclubs uit het betaald voetbal met een regenboogband. Dit initiatief komt van de spelersraad CSR…