WK rekfinale voor Zonderland en Deurloo

Epke Zonderland (31) en Bart Deurloo (26) hebben zich afgelopen week geplaatst voor de rekfinale op het WK turnen in Montreal. In de Canadese stad werd Nederland zowel door de dames als de heren vertegenwoordigd. Aanstaande zondag zullen Zonderland en Deurloo opnieuw in actie komen.

Trainer bij turnvereniging BredaGym en oud-turnster Chantal Jorna volgt de uitslagen van het WK via social media. “Door tijdgebrek is het niet mogelijk om alles te kijken.” Ze vertelt dat haar leerlingen niet veel bezig zijn met de successen van de grote turners. “Tijdens de Olympische spelen hebben we met z’n allen gekeken maar dit doen we niet bij alle grote toernooien.”

Epke Zonderland studeert naast zijn sport geneeskunde. Ook Sanne Wevers, die zich niet plaatste voor de finales, studeerde lange tijd naast het turnen. “Veel van onze leerlingen studeren, dit brengt meestal een wisselend rooster met zich mee. Wij bieden daarom flexibele trainingsuren aan zodat ze zelf hun schema kunnen inplannen”, vertelt Jorna.

Het succes van de Nederlandse turners heeft bij BredaGym in de afgelopen vijf jaar voor een flinke groei gezorgd. “Het aantal jongens is sinds 2012 flink gegroeid. Na het succes van Sanne Wevers, vorig jaar, zagen we ook bij de meisjes een groei. Een aantal jaar geleden konden wij geen duidelijke naam noemen bij een topturnster. Dat kan nu wel.”

You may be interested

Kerststad Valkenburg: de beste van Europa
Life&Style
23 views
Life&Style
23 views

Kerststad Valkenburg: de beste van Europa

Noah Raeven - december 10, 2017

Valkenburg is uitgeroepen tot kerststad van Europa 2018. Dat is natuurlijk heel wat voor een stadje met minder dan 100.000…

Nominaties liever dicht bij huis
Sport
119 views
Sport
119 views

Nominaties liever dicht bij huis

Adinda de Koster - december 10, 2017

Matwé Middelkoop, professioneel tennisser sinds 2002, hecht waarde aan het jaarlijkse sportgala in Breda. Ondanks het geen internationaal event is,…

Chocolade sprinkhanen, geroosterde meelwormen en gebakken krekels
Life&Style
97 views
Life&Style
97 views

Chocolade sprinkhanen, geroosterde meelwormen en gebakken krekels

Tess Mutsters - december 10, 2017

Dr. Patricia Stevens kreeg zes jaar geleden interesse in het eten van insecten, na een studie in de richting van…