Crocs krijgt make-over: hot or not?

Vijftien jaar geleden kwamen de Crocs op de markt. Het imago van de schoen is niet bepaald positief. Nu heeft het dure merk Balenciaga, in samenwerking met Crocs, de schoen een make-over gegeven. De klomp heeft een blokhak van maar liefst tien centimeter gekregen.

Michael Albaho, fashionstylist, denkt dat de Balenciaga-versie juist wel aan kan slaan bij de mensen. Het merk heeft de schoen volgens hem gepimpt met echte trends uit 2017. Een platform onder de schoen is namelijk nu populair. “Het kan beide kanten op gaan, maar nu ze de schoen een make-over hebben gegeven met een hoog platform en opvallende kleuren, is het opeens een statement.”

Op Twitter waren de reacties niet positief. Veel mensen begrijpen niet waarom ze de schoen hebben gepimpt en hij zelfs verscheen op de FashionWeek in Parijs.

Bij SunnyCamp in Zeist verkopen ze de ouderwetse Crocs nog. Hadewych Barnasconi, medewerker bij SunnyCamp, vindt dat de schoen er niet mooier op wordt. “Ik mag hopen dat dit geen trend wordt, want het is gewoon een lelijke schoen.” Ook denkt Barnasconi dat mensen er niet meer geld voor over hebben dan zestig euro. De ‘normale’ klomp kost ongeveer vijfendertig euro. “Wij gaan dit product in ieder geval niet verkopen, want het past niet in ons assortiment.”

Als alledaagse schoen zullen mensen niet bereid zijn een hogere prijs te betalen, denkt Albaho. “Ik zou de nieuwe Crocs wel willen gebruiken als ik iemand moet aankleden voor een fotoshoot die een bepaalde uiting moet hebben.” Ook vindt hij de nieuwe versie minder lelijk dan het origineel.

Andere schoenwinkels die niet bij naam genoemd willen worden, denken dat het geen succes wordt . Volgens hen heeft Crocs een bepaald imago bij de consument. “Ik denk dat als je aan mensen op straat vraagt wat zij van Crocs vinden, zegt iedereen dat ze gewoon lelijk zijn.”


 

 

 

You may be interested

‘There is a light that never goes out…’
Internationaal
24 views
Internationaal
24 views

‘There is a light that never goes out…’

Sem Kempkes - October 20, 2017

Als je aan voetbal in Manchester denkt, denk je vooral aan de twee grootste clubs: Manchester United en Manchester City.…

Neem de ArenA in huis
Sport
64 views
Sport
64 views

Neem de ArenA in huis

Andreia da Silva - October 15, 2017

Goed nieuws voor de echte Ajacied: de stadionstoeltjes uit de Johan Cruijff ArenA zijn te koop. Voor 7,75 euro heb…

Boksen en paardrijden op Sportfilmfestival Rotterdam
Sport
234 views
Sport
234 views

Boksen en paardrijden op Sportfilmfestival Rotterdam

Silke Nissingh - October 14, 2017

Het duurt nog even, maar de voorbereidingen voor het Sportfilmfestival in Rotterdam zijn al in volle gang. In maart 2018…