Hufterproof maar niet comfortabel

oktober 9, 2017
108 Views

Geen enkel restaurant aan het Stratumseind in Eindhoven laat zijn terras ’s nachts na 02:00 buitenstaan. Jongeren richten namelijk vernielingen aan tijdens het uitgaan. Het hufterproof terras moet daar een oplossing voor bieden.

Een hufterproof terras is een terras waar tafels en bankjes aan de grond genageld vastzitten. ‘’Het comfort gaat hiermee wel achteruit. Je kan geen zachte materialen gebruiken; het moet van hout of staal gemaakt zijn’’, legt Stijn Molkenboer van de meubelzaak Vervoort uit. ‘’Niks is bestendig tegen vandalisme. Alles kan kapot gaan. Maar met een hufterproof versie gaat het wel moeilijker’’, vertelt Molkenboer.

Vandalisme

Volgens gedragskundige Bart Romme vernielen jongeren terrassen als ze alcohol hebben gedronken en in conflictsituaties raken. ‘’Het heeft te maken met de omgeving waar jongeren zich bevinden en of ze met vrienden zijn. Ze kunnen met elkaar een spanning opzoeken, dat zich op verschillende manieren kan uiten’’, zegt Romme. Een van deze uitingen zijn conflictsituaties met andere partijen. ‘’Met de combinatie van alcohol en conflicten vervagen grenzen. Je raakt gemakkelijker in de omgang. Alles wat binnen handbereik is, wordt daardoor een doelwit, waaronder terrassen.’’

You may be interested

Kerststad Valkenburg: de beste van Europa
Life&Style
12 views
Life&Style
12 views

Kerststad Valkenburg: de beste van Europa

Noah Raeven - december 10, 2017

Valkenburg is uitgeroepen tot kerststad van Europa 2018. Dat is natuurlijk heel wat voor een stadje met minder dan 100.000…

Nominaties liever dicht bij huis
Sport
17 views
Sport
17 views

Nominaties liever dicht bij huis

Adinda de Koster - december 10, 2017

Matwé Middelkoop, professioneel tennisser sinds 2002, hecht waarde aan het jaarlijkse sportgala in Breda. Ondanks het geen internationaal event is,…

Chocolade sprinkhanen, geroosterde meelwormen en gebakken krekels
Life&Style
18 views
Life&Style
18 views

Chocolade sprinkhanen, geroosterde meelwormen en gebakken krekels

Tess Mutsters - december 10, 2017

Dr. Patricia Stevens kreeg zes jaar geleden interesse in het eten van insecten, na een studie in de richting van…