De strijd tegen tickethandelaren

October 11, 2017
87 Views

Zeven jaar geleden werd de ticketwet aangenomen in de Tweede Kamer. Gisteren was het zo ver: de Eerste Kamer debatteerde erover. Jasper van Dijk (SP) en Madeleine van Toorenburg (CDA) verdedigden de wet en beantwoordden de vragen van de Eerste Kamerleden.

Er zat zeven jaar tussen het aannemen van de wet in de Tweede Kamer en het debat in de Eerste Kamer. Dit was niet voor niets. “We wilden de muziek- en sportsector zelf de kans geven om regels te geven”, legt Jasper van Dijk uit. Er is echter niets gebeurd, want tickets worden nog steeds verkocht tegen hoge prijzen. In de tussentijd werd wel TicketSwap in het leven geroepen. Hier kunnen mensen hun kaartje verkopen voor maximaal twintig procent boven de originele prijs.

Middel

Als de ticketwet wordt aangenomen door de Eerste Kamer kunnen consumenten naar de rechter stappen. “Er is nu geen regelgeving. Mensen krijgen een middel om hun geld terug te krijgen”, vertelt Van Dijk. Zij hoeven dit niet alleen te doen. “Mensen kunnen samen naar de rechter gaan of geholpen worden door organisaties.”

Afwachten

VVD is tegen, CDA en PvdA zijn kritisch en SP, GL, D66, PvdD en PVV waarschijnlijk voor. Dat ziet er goed uit, maar heeft Van Dijk er ook vertrouwen in? “We moeten wel even afwachten. Partijen gaan het nog bespreken in hun fracties.” De stemming is op dinsdag 24 oktober.

You may be interested

Crocs krijgt make-over: hot or not?
Life&Style
300 views
Life&Style
300 views

Crocs krijgt make-over: hot or not?

Quirine Schutijser - October 8, 2017

Vijftien jaar geleden kwamen de Crocs op de markt. Het imago van de schoen is niet bepaald positief. Nu heeft…

‘There is a light that never goes out…’
Internationaal
24 views
Internationaal
24 views

‘There is a light that never goes out…’

Sem Kempkes - October 20, 2017

Als je aan voetbal in Manchester denkt, denk je vooral aan de twee grootste clubs: Manchester United en Manchester City.…

Neem de ArenA in huis
Sport
64 views
Sport
64 views

Neem de ArenA in huis

Andreia da Silva - October 15, 2017

Goed nieuws voor de echte Ajacied: de stadionstoeltjes uit de Johan Cruijff ArenA zijn te koop. Voor 7,75 euro heb…

Boksen en paardrijden op Sportfilmfestival Rotterdam
Sport
234 views
Sport
234 views

Boksen en paardrijden op Sportfilmfestival Rotterdam

Silke Nissingh - October 14, 2017

Het duurt nog even, maar de voorbereidingen voor het Sportfilmfestival in Rotterdam zijn al in volle gang. In maart 2018…