De strijd tegen tickethandelaren

oktober 11, 2017
149 Views

Zeven jaar geleden werd de ticketwet aangenomen in de Tweede Kamer. Gisteren was het zo ver: de Eerste Kamer debatteerde erover. Jasper van Dijk (SP) en Madeleine van Toorenburg (CDA) verdedigden de wet en beantwoordden de vragen van de Eerste Kamerleden.

Er zat zeven jaar tussen het aannemen van de wet in de Tweede Kamer en het debat in de Eerste Kamer. Dit was niet voor niets. “We wilden de muziek- en sportsector zelf de kans geven om regels te geven”, legt Jasper van Dijk uit. Er is echter niets gebeurd, want tickets worden nog steeds verkocht tegen hoge prijzen. In de tussentijd werd wel TicketSwap in het leven geroepen. Hier kunnen mensen hun kaartje verkopen voor maximaal twintig procent boven de originele prijs.

Middel

Als de ticketwet wordt aangenomen door de Eerste Kamer kunnen consumenten naar de rechter stappen. “Er is nu geen regelgeving. Mensen krijgen een middel om hun geld terug te krijgen”, vertelt Van Dijk. Zij hoeven dit niet alleen te doen. “Mensen kunnen samen naar de rechter gaan of geholpen worden door organisaties.”

Afwachten

VVD is tegen, CDA en PvdA zijn kritisch en SP, GL, D66, PvdD en PVV waarschijnlijk voor. Dat ziet er goed uit, maar heeft Van Dijk er ook vertrouwen in? “We moeten wel even afwachten. Partijen gaan het nog bespreken in hun fracties.” De stemming is op dinsdag 24 oktober.

You may be interested

Kerststad Valkenburg: de beste van Europa
Life&Style
23 views
Life&Style
23 views

Kerststad Valkenburg: de beste van Europa

Noah Raeven - december 10, 2017

Valkenburg is uitgeroepen tot kerststad van Europa 2018. Dat is natuurlijk heel wat voor een stadje met minder dan 100.000…

Nominaties liever dicht bij huis
Sport
119 views
Sport
119 views

Nominaties liever dicht bij huis

Adinda de Koster - december 10, 2017

Matwé Middelkoop, professioneel tennisser sinds 2002, hecht waarde aan het jaarlijkse sportgala in Breda. Ondanks het geen internationaal event is,…

Chocolade sprinkhanen, geroosterde meelwormen en gebakken krekels
Life&Style
97 views
Life&Style
97 views

Chocolade sprinkhanen, geroosterde meelwormen en gebakken krekels

Tess Mutsters - december 10, 2017

Dr. Patricia Stevens kreeg zes jaar geleden interesse in het eten van insecten, na een studie in de richting van…