Voorkom een burn-out, ga naar school

Toen Wing Yan Man een burn-out kreeg, richtte ze een school op zodat anderen het kunnen voorkomen. Mans ‘School for Millennials’ opent vandaag in Amsterdam.

“Je ziet tegenwoordig veel artikelen over burn-outs, het lijkt een hot topic. Maar het gaat meestal over hoe je in een burn-out komt en hoe je het kunt herkennen. Eigenlijk nooit over hoe je het moet voorkomen”, vertelt Wing Yan Man (30). Man richt zich vooral op publiek tussen de 25 en 35, de groep die net hun eerste of tweede baan heeft. “Ik denk dat deze groep, nadat ze hebben geproefd van hoe het werkleven in elkaar zit, met de vraag loopt hoe ze hun leven willen leiden”, vertelt Man.

“We groeien anders op dan onze ouders, mede door het internet. Maar wel met dezelfde waarden. Een goede baan vinden, veel geld verdienen en kinderen krijgen. Door het internet krijgen wij veel meer keuzes en zien we dat het ook anders kan”, vertelt Man. “Maar daardoor zitten we met zo veel vragen en een grote druk. We zijn altijd bezig met internet, dat zorgt voor chaos in je hoofd”, legt ze uit.

Man biedt verschillende cursussen aan. “Ik bied lessen aan die je dichter bij jezelf brengen en je leren reflecteren”, legt Man uit. Dit doet ze onder andere door te vertellen hoe je een goede balans tussen werk en vrije tijd kan vinden. “Ook laat ik weten hoe je minder druk op jezelf legt en hoe je bijvoorbeeld omgaat met mensen die je frustreren”, sluit Man af.

Image Credits: Welleman / Wikimedia Commons.

You may be interested

Crocs krijgt make-over: hot or not?
Life&Style
300 views
Life&Style
300 views

Crocs krijgt make-over: hot or not?

Quirine Schutijser - October 8, 2017

Vijftien jaar geleden kwamen de Crocs op de markt. Het imago van de schoen is niet bepaald positief. Nu heeft…

‘There is a light that never goes out…’
Internationaal
24 views
Internationaal
24 views

‘There is a light that never goes out…’

Sem Kempkes - October 20, 2017

Als je aan voetbal in Manchester denkt, denk je vooral aan de twee grootste clubs: Manchester United en Manchester City.…

Neem de ArenA in huis
Sport
64 views
Sport
64 views

Neem de ArenA in huis

Andreia da Silva - October 15, 2017

Goed nieuws voor de echte Ajacied: de stadionstoeltjes uit de Johan Cruijff ArenA zijn te koop. Voor 7,75 euro heb…

Boksen en paardrijden op Sportfilmfestival Rotterdam
Sport
234 views
Sport
234 views

Boksen en paardrijden op Sportfilmfestival Rotterdam

Silke Nissingh - October 14, 2017

Het duurt nog even, maar de voorbereidingen voor het Sportfilmfestival in Rotterdam zijn al in volle gang. In maart 2018…