Voorkom een burn-out, ga naar school

Toen Wing Yan Man een burn-out kreeg, richtte ze een school op zodat anderen het kunnen voorkomen. Mans ‘School for Millennials’ opent vandaag in Amsterdam.

“Je ziet tegenwoordig veel artikelen over burn-outs, het lijkt een hot topic. Maar het gaat meestal over hoe je in een burn-out komt en hoe je het kunt herkennen. Eigenlijk nooit over hoe je het moet voorkomen”, vertelt Wing Yan Man (30). Man richt zich vooral op publiek tussen de 25 en 35, de groep die net hun eerste of tweede baan heeft. “Ik denk dat deze groep, nadat ze hebben geproefd van hoe het werkleven in elkaar zit, met de vraag loopt hoe ze hun leven willen leiden”, vertelt Man.

“We groeien anders op dan onze ouders, mede door het internet. Maar wel met dezelfde waarden. Een goede baan vinden, veel geld verdienen en kinderen krijgen. Door het internet krijgen wij veel meer keuzes en zien we dat het ook anders kan”, vertelt Man. “Maar daardoor zitten we met zo veel vragen en een grote druk. We zijn altijd bezig met internet, dat zorgt voor chaos in je hoofd”, legt ze uit.

Man biedt verschillende cursussen aan. “Ik bied lessen aan die je dichter bij jezelf brengen en je leren reflecteren”, legt Man uit. Dit doet ze onder andere door te vertellen hoe je een goede balans tussen werk en vrije tijd kan vinden. “Ook laat ik weten hoe je minder druk op jezelf legt en hoe je bijvoorbeeld omgaat met mensen die je frustreren”, sluit Man af.

Image Credits: Welleman / Wikimedia Commons.

You may be interested

Kerststad Valkenburg: de beste van Europa
Life&Style
23 views
Life&Style
23 views

Kerststad Valkenburg: de beste van Europa

Noah Raeven - december 10, 2017

Valkenburg is uitgeroepen tot kerststad van Europa 2018. Dat is natuurlijk heel wat voor een stadje met minder dan 100.000…

Nominaties liever dicht bij huis
Sport
119 views
Sport
119 views

Nominaties liever dicht bij huis

Adinda de Koster - december 10, 2017

Matwé Middelkoop, professioneel tennisser sinds 2002, hecht waarde aan het jaarlijkse sportgala in Breda. Ondanks het geen internationaal event is,…

Chocolade sprinkhanen, geroosterde meelwormen en gebakken krekels
Life&Style
97 views
Life&Style
97 views

Chocolade sprinkhanen, geroosterde meelwormen en gebakken krekels

Tess Mutsters - december 10, 2017

Dr. Patricia Stevens kreeg zes jaar geleden interesse in het eten van insecten, na een studie in de richting van…