‘Gelukkig zijn er merken die nog wel bont verkopen’

October 12, 2017
41 Views

Het modebedrijf Gucci heeft besloten te stoppen met het gebruik van bont. Dat kondigde Marco Bizzarri, directeur van het Italiaanse merk, woensdagavond aan tijdens een lezing in Londen. Vanaf het voorjaar van 2018 zal je geen bont meer tegenkomen in de collecties van Gucci.

Bizzarri vertelt tijdens de lezing dat het merk zich wil inzetten voor het milieu van de dieren. “Wij hopen dat onze keuze inspirerend zal werken voor meer innovatie en bewustzijn in de luxe mode-industrie”, zo vertelt Bizzarri.

‘Fout besluit’

Gucci stond altijd bekend om haar assortiment waarin veel bont wordt verwerkt. Het besluit lijkt dan ook uit het niets te komen.  Volgens het Nederlands Bont Instituut (NBI), een Nederlandse organisatie die bont promoot, is het geen slimme keuze. “Wij vinden het besluit vanzelfsprekend jammer”, vertelt Ron Haarman, woordvoerder van het NBI. “De stop van de de verkoop valt niet eens uit te leggen aan consumenten. Als het bedrijf transparant had toegelicht welke bontsoorten het verkoopt, de herkomst daarvan en de dierenwelzijnseisen had belicht, was de afschaffing helemaal niet nodig geweest.”

Andere merken

Er zijn meer topmerken zoals Calvin Klein, Giorgio Armani en Hugo Boss die wel nog kleding met bont verkopen. “Gelukkig stoppen zij niet met de verkoop”, vertelt Haarman. Het modehuis heeft altijd een goede bontomzet gehad. Over het verlies van het bedrijf durft het NBI echter nog niets te zeggen.

You may be interested

Crocs krijgt make-over: hot or not?
Life&Style
300 views
Life&Style
300 views

Crocs krijgt make-over: hot or not?

Quirine Schutijser - October 8, 2017

Vijftien jaar geleden kwamen de Crocs op de markt. Het imago van de schoen is niet bepaald positief. Nu heeft…

‘There is a light that never goes out…’
Internationaal
24 views
Internationaal
24 views

‘There is a light that never goes out…’

Sem Kempkes - October 20, 2017

Als je aan voetbal in Manchester denkt, denk je vooral aan de twee grootste clubs: Manchester United en Manchester City.…

Neem de ArenA in huis
Sport
64 views
Sport
64 views

Neem de ArenA in huis

Andreia da Silva - October 15, 2017

Goed nieuws voor de echte Ajacied: de stadionstoeltjes uit de Johan Cruijff ArenA zijn te koop. Voor 7,75 euro heb…

Boksen en paardrijden op Sportfilmfestival Rotterdam
Sport
234 views
Sport
234 views

Boksen en paardrijden op Sportfilmfestival Rotterdam

Silke Nissingh - October 14, 2017

Het duurt nog even, maar de voorbereidingen voor het Sportfilmfestival in Rotterdam zijn al in volle gang. In maart 2018…