‘Gelukkig zijn er nog merken die bont verkopen’

oktober 12, 2017
94 Views

Het modebedrijf Gucci heeft besloten te stoppen met het gebruik van bont. Dat kondigde Marco Bizzarri, directeur van het Italiaanse merk, woensdagavond aan tijdens een lezing in Londen. Vanaf het voorjaar van 2018 zal je geen bont meer tegenkomen in de collecties van Gucci.

Bizzarri vertelt tijdens de lezing dat het merk zich wil inzetten voor het milieu van de dieren. “Wij hopen dat onze keuze inspirerend zal werken voor meer innovatie en bewustzijn in de luxe mode-industrie”, zo vertelt Bizzarri.

‘Fout besluit’

Gucci stond altijd bekend om haar assortiment waarin veel bont wordt verwerkt. Het besluit lijkt dan ook uit het niets te komen.  Volgens het Nederlands Bont Instituut (NBI), een Nederlandse organisatie die bont promoot, is het geen slimme keuze. “Wij vinden het besluit vanzelfsprekend jammer”, vertelt Ron Haarman, woordvoerder van het NBI. “De stop van de verkoop valt niet eens uit te leggen aan consumenten. Als het bedrijf transparant had toegelicht welke bontsoorten het verkoopt, de herkomst daarvan en de dierenwelzijnseisen had belicht, was de afschaffing helemaal niet nodig geweest.”

Andere merken

Er zijn meer topmerken zoals Calvin Klein, Giorgio Armani en Hugo Boss die wel nog kleding met bont verkopen. “Gelukkig stoppen zij niet met de verkoop”, vertelt Haarman.

Het modehuis heeft altijd een goede bontomzet gehad. Over het verlies van het bedrijf durft het NBI echter nog niets te zeggen.

You may be interested

Kerststad Valkenburg: de beste van Europa
Life&Style
23 views
Life&Style
23 views

Kerststad Valkenburg: de beste van Europa

Noah Raeven - december 10, 2017

Valkenburg is uitgeroepen tot kerststad van Europa 2018. Dat is natuurlijk heel wat voor een stadje met minder dan 100.000…

Nominaties liever dicht bij huis
Sport
119 views
Sport
119 views

Nominaties liever dicht bij huis

Adinda de Koster - december 10, 2017

Matwé Middelkoop, professioneel tennisser sinds 2002, hecht waarde aan het jaarlijkse sportgala in Breda. Ondanks het geen internationaal event is,…

Chocolade sprinkhanen, geroosterde meelwormen en gebakken krekels
Life&Style
97 views
Life&Style
97 views

Chocolade sprinkhanen, geroosterde meelwormen en gebakken krekels

Tess Mutsters - december 10, 2017

Dr. Patricia Stevens kreeg zes jaar geleden interesse in het eten van insecten, na een studie in de richting van…