Het gespleten Lissabon

oktober 12, 2017
195 Views

In elke stad met een grote voetbalclub zie je dezelfde dingen terug. Stickers, graffiti en andere kunst die allemaal aan de club te linken zijn. In Lissabon is dat niet anders. Het enige verschil is dat je in de Portugese hoofdstad niet één, maar twee absolute grootmachten hebt.

De inwoners van Lissabon zijn trots op hun clubs. Benfica, veruit de grootste club van Portugal, en volgens sommigen zelfs van de wereld, is het best vertegenwoordigd. Zo’n 60% van de Portugezen zou supporter zijn van O Glorioso. De tweede superclub in Lissabon is Sporting. Supporters van Os Leões zou echter wel hondstrouw zijn, ondanks dat ze een kleinere club zijn dan aartsrivaal Benfica.

Op een ‘Derbydag’ is de stad werkelijk in tweeën gesplitst. Fans van Benfica lopen van hun thuishaven naar het stadion van aartstrivaal Sporting. En dat over de snelweg die vernoemd is naar de held van Benfica, Eusébio. Dat voetbal leeft in Lissabon is duidelijk, maar dat het zo’n invloed heeft op het leven van mensen, dat is haast uniek.

Hieronder een aantal foto’s van stickers, stadions en graffiti om aan te tonen hoe het voetbal leeft hier in Lissabon.

You may be interested

Kerststad Valkenburg: de beste van Europa
Life&Style
23 views
Life&Style
23 views

Kerststad Valkenburg: de beste van Europa

Noah Raeven - december 10, 2017

Valkenburg is uitgeroepen tot kerststad van Europa 2018. Dat is natuurlijk heel wat voor een stadje met minder dan 100.000…

Nominaties liever dicht bij huis
Sport
119 views
Sport
119 views

Nominaties liever dicht bij huis

Adinda de Koster - december 10, 2017

Matwé Middelkoop, professioneel tennisser sinds 2002, hecht waarde aan het jaarlijkse sportgala in Breda. Ondanks het geen internationaal event is,…

Chocolade sprinkhanen, geroosterde meelwormen en gebakken krekels
Life&Style
97 views
Life&Style
97 views

Chocolade sprinkhanen, geroosterde meelwormen en gebakken krekels

Tess Mutsters - december 10, 2017

Dr. Patricia Stevens kreeg zes jaar geleden interesse in het eten van insecten, na een studie in de richting van…