IJsliefhebbers opgepast

October 12, 2017
42 Views

Een regelrechte ramp heeft zich deze week voltrokken voor ijsliefhebbers. In het ijs van het bekende ijsmerk Ben & Jerry’s is glyfosaat gevonden. Het onderzoek waaruit de ontdekking kwam werd uitgevoerd door HRI Labs.

Glyfosaat is een omstreden onkruidverdelger. De Wereldgezondheidsorganisatie oordeelt dat het middel waarschijnlijk kankerverwekkend is. Het agentschap voor chemische stoffen concludeert echter dat het niet zo is. Unilever blijft er rustig onder: “we maken ons zorgen, maar we zijn niet totaal verrast. Glyfosaat zit namelijk overal in – van normaal eten, tot natuurlijk en biologisch eten, tot regenwater – en dát is het probleem. Het komt erop neer dat onze producten veilig zijn om te eten en dat de hoeveelheden glyfosaat die gevonden zijn, significant lager waren dan de standaarden die toegestaan zijn in de VS en Europa,” aldus Unilever via een persbericht. Unilever gaf aan uiterlijk in 2020 gestopt te willen zijn met het gebruik van ingrediënten die gemaakt zijn van gewassen die chemisch gedroogd zijn met glyfosaat.

Volgens de voedsel en warenautoriteit hoeven we ons geen zorgen te maken. ‘’ Bedrijven zijn zelfs verantwoordelijk voor de productie van hun producten. Als er niet-toegestane hoeveelheden giftige stoffen in een product zitten, moet dit aan ons gemeld worden. Wat betreft het voorval met Ben & Jerry’s: dit onderzoek is gedaan door een niet-gouvernementele organisatie maar een organisatie van buitenaf,’’ aldus een woordvoerder.

You may be interested

Crocs krijgt make-over: hot or not?
Life&Style
300 views
Life&Style
300 views

Crocs krijgt make-over: hot or not?

Quirine Schutijser - October 8, 2017

Vijftien jaar geleden kwamen de Crocs op de markt. Het imago van de schoen is niet bepaald positief. Nu heeft…

‘There is a light that never goes out…’
Internationaal
24 views
Internationaal
24 views

‘There is a light that never goes out…’

Sem Kempkes - October 20, 2017

Als je aan voetbal in Manchester denkt, denk je vooral aan de twee grootste clubs: Manchester United en Manchester City.…

Neem de ArenA in huis
Sport
64 views
Sport
64 views

Neem de ArenA in huis

Andreia da Silva - October 15, 2017

Goed nieuws voor de echte Ajacied: de stadionstoeltjes uit de Johan Cruijff ArenA zijn te koop. Voor 7,75 euro heb…

Boksen en paardrijden op Sportfilmfestival Rotterdam
Sport
234 views
Sport
234 views

Boksen en paardrijden op Sportfilmfestival Rotterdam

Silke Nissingh - October 14, 2017

Het duurt nog even, maar de voorbereidingen voor het Sportfilmfestival in Rotterdam zijn al in volle gang. In maart 2018…