Gemeentewiet Tilburg niet overal toegejuicht

October 13, 2017
209 Views

 

De Jongerenorganisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) Hart van Brabant heeft bekend gemaakt dat ze in Tilburg de gemeentewietwillen invoeren. Volgens de JOVD zal de criminaliteit rondom wiet op die manier bestreden kunnen worden. Daar denkt Alex Meijer, eigenaar van coffeeshop Maximillian, anders over.

“Legaliseren kan, maar het is de manier waarop de overheid dat gaat doen”, zegt Meijer. De staat kan met een oplossing komen, maar die moet volgens Meijer op de behoefte van de consument gericht zijn. “Als Tilburg een proef met gemeentewiet gaat doen, zullen wij als shop nog maar twee of drie soorten wiet mogen verkopen. Dat betekent dat de keuze beperkt wordt en dat de klanten via de illegale weg hun wiet halen.” Tilburg als proefstad geeft volgens de coffeeshophouder daarnaast ook een watereffect: de handel schuift gewoon een paar plaatsen verderop. “Als wij maar beperkte wietsoorten mogen verkopen, dan gaan de klanten gewoon een paar dorpen verder om hun gebruikelijke recept te halen.”

Oplossing 

“De overheid moet bij de legalisatie van wiet eerst onderzoeken welke wietsoorten de consument wil en daarop kunnen zij een plan maken”, aldus Meijer. De grootste zorg van Meijer is dat wiet duurder gaat worden. “Hoe duurder de wiet, hoe meer illegaliteit.”

Volgens Meijer moet de staat niet op de stoel van de legale teler gaan zitten, maar juist op de stoel van de controleur: “Op die manier kan gemeentewiet slagen en ben ik een voorstander.”

in onderstaande tool is het proces te zien van wiet van teler naar de coffeeshop.

You may be interested

Crocs krijgt make-over: hot or not?
Life&Style
300 views
Life&Style
300 views

Crocs krijgt make-over: hot or not?

Quirine Schutijser - October 8, 2017

Vijftien jaar geleden kwamen de Crocs op de markt. Het imago van de schoen is niet bepaald positief. Nu heeft…

‘There is a light that never goes out…’
Internationaal
24 views
Internationaal
24 views

‘There is a light that never goes out…’

Sem Kempkes - October 20, 2017

Als je aan voetbal in Manchester denkt, denk je vooral aan de twee grootste clubs: Manchester United en Manchester City.…

Neem de ArenA in huis
Sport
64 views
Sport
64 views

Neem de ArenA in huis

Andreia da Silva - October 15, 2017

Goed nieuws voor de echte Ajacied: de stadionstoeltjes uit de Johan Cruijff ArenA zijn te koop. Voor 7,75 euro heb…

Boksen en paardrijden op Sportfilmfestival Rotterdam
Sport
234 views
Sport
234 views

Boksen en paardrijden op Sportfilmfestival Rotterdam

Silke Nissingh - October 14, 2017

Het duurt nog even, maar de voorbereidingen voor het Sportfilmfestival in Rotterdam zijn al in volle gang. In maart 2018…