32 jaar en de jongste burgemeester van Nederland

October 13, 2017
79 Views

Hanne van Aart wordt burgemeester van Loon op Zand, terwijl ze pas 32 jaar jong is. Ze werd gekozen uit 42 sollicitanten. “Ik was echt overdonderd toen ik het hoorde”, vertelt Van Aart.

Toen Hanne van Aart klaar was met haar studie, koos ze er bewust voor om een politieke carrière na te jagen. “Ik dacht toen, als ik ooit een doel zou nastreven, zou ik graag burgemeester willen worden”, licht Van Aart toe.

Vacature

Van 2010 tot 2014 was Van Aart raadslid voor de VVD in Heusden. In 2014 werd ze wethouder van dezelfde gemeente. De gemeentes Heusden, Waalwijk en Loon op Zand werken vrij nauw samen. Toen de vacature langs kwam van Loon op Zand, moest ze reageren.

Vereerd

Van Aart had niet verwacht dat ze werd uitgekozen. “Ik wilde ooit burgemeester worden, maar het stond niet op m’n planning.” Ze voelt zich enorm vereerd dat ze de rol van burgemeester mag invullen. “Ik ben pas drieënenhalf jaar wethouder, dus ik heb niet de meeste ervaring.” Doordat ze wethouder was, kende ze de gemeente wel goed.

Jongeren

Met haar leeftijd hoopt ze jongeren meer te betrekken bij de politiek. “Politiek is allesbehalve saai en suffig, dat wil ik laten zien”, maakt Van Aart duidelijk. Ze heeft ook een paar tips voor jongeren die erover dromen om burgemeester te worden: “Ga vooral opzoek naar een partij waar je je prettig voelt. Schroom vooral niet om rond te kijken en vragen te stellen.”

 

You may be interested

Crocs krijgt make-over: hot or not?
Life&Style
300 views
Life&Style
300 views

Crocs krijgt make-over: hot or not?

Quirine Schutijser - October 8, 2017

Vijftien jaar geleden kwamen de Crocs op de markt. Het imago van de schoen is niet bepaald positief. Nu heeft…

‘There is a light that never goes out…’
Internationaal
24 views
Internationaal
24 views

‘There is a light that never goes out…’

Sem Kempkes - October 20, 2017

Als je aan voetbal in Manchester denkt, denk je vooral aan de twee grootste clubs: Manchester United en Manchester City.…

Neem de ArenA in huis
Sport
64 views
Sport
64 views

Neem de ArenA in huis

Andreia da Silva - October 15, 2017

Goed nieuws voor de echte Ajacied: de stadionstoeltjes uit de Johan Cruijff ArenA zijn te koop. Voor 7,75 euro heb…

Boksen en paardrijden op Sportfilmfestival Rotterdam
Sport
234 views
Sport
234 views

Boksen en paardrijden op Sportfilmfestival Rotterdam

Silke Nissingh - October 14, 2017

Het duurt nog even, maar de voorbereidingen voor het Sportfilmfestival in Rotterdam zijn al in volle gang. In maart 2018…