32 jaar en de jongste burgemeester van Nederland

oktober 13, 2017
154 Views

Hanne van Aart wordt burgemeester van Loon op Zand, terwijl ze pas 32 jaar jong is. Ze werd gekozen uit 42 sollicitanten. “Ik was echt overdonderd toen ik het hoorde”, vertelt Van Aart.

Toen Hanne van Aart klaar was met haar studie, koos ze er bewust voor om een politieke carrière na te jagen. “Ik dacht toen, als ik ooit een doel zou nastreven, zou ik graag burgemeester willen worden”, licht Van Aart toe.

Vacature

Van 2010 tot 2014 was Van Aart raadslid voor de VVD in Heusden. In 2014 werd ze wethouder van dezelfde gemeente. De gemeentes Heusden, Waalwijk en Loon op Zand werken vrij nauw samen. Toen de vacature langs kwam van Loon op Zand, moest ze reageren.

Vereerd

Van Aart had niet verwacht dat ze werd uitgekozen. “Ik wilde ooit burgemeester worden, maar het stond niet op m’n planning.” Ze voelt zich enorm vereerd dat ze de rol van burgemeester mag invullen. “Ik ben pas drieënenhalf jaar wethouder, dus ik heb niet de meeste ervaring.” Doordat ze wethouder was, kende ze de gemeente wel goed.

Jongeren

Met haar leeftijd hoopt ze jongeren meer te betrekken bij de politiek. “Politiek is allesbehalve saai en suffig, dat wil ik laten zien”, maakt Van Aart duidelijk. Ze heeft ook een paar tips voor jongeren die erover dromen om burgemeester te worden: “Ga vooral opzoek naar een partij waar je je prettig voelt. Schroom vooral niet om rond te kijken en vragen te stellen.”

 

You may be interested

Cannabis: meer dan alleen een genotsmiddel
Nieuws
555 views
Nieuws
555 views

Cannabis: meer dan alleen een genotsmiddel

Michael Jupijn - december 15, 2017

Het gebruik en toedienen van medicinale cannabis neemt toe. Zo blijkt uit cijfers van Stichting Farmaceutische Kerngetalen die volgende week…

Nieuws
21 views

Veel druk, weinig tijd; buschauffeurs nemen dixie mee naar hun werk

bas.peeters - december 15, 2017

De FNV voert actie voor buschauffeurs nadat hun CAO-onderhandelingen zijn stukgelopen. Dit doen zij door vanaf station Eindhoven een auto…

Ongezond sporten
Sport
18 views
Sport
18 views

Ongezond sporten

Cheyenne Felizie - december 15, 2017

De trainingen voor de Olympische Winterspelen zijn vol op aan de gang. Iedere wintersporter wil zo goed mogelijk presteren in…

Leave a Comment

Your email address will not be published.