‘Onveilig voel ik me nooit’

oktober 13, 2017
150 Views

Het Limburgse Roosteren was gisterenavond het decor van een gewelddadige achtervolging. De Amsterdamse politie maakte bekend dat drie mannen bezig waren met de bevrijding van crimineel Benaouf A. Zij werden door wapengebruik overmeesterd.

Het kopstuk van de Amsterdamse Mocro-oorlog, Benaouf A., zit een straf van 12 jaar uit in de gevangenis van Roermond. Hij stuurde in 2012 een liquidatie aan op de Amsterdamse crimineel Najeb Bouhbouh nabij een hotel in Antwerpen. Bouhbouh werd vermoord omdat hij verantwoordelijk werd gehouden voor de verdwijning van 225 kilo aan cocaïne.

Gevangenisbewaarder Jacco Neerings vertelt dat in 2013 ontsnapte er een gevangene tijdens het luchten. Hij wist via het dak en de regenpijp te ontsnappen. “Of ik me ooit onveilig heb gevoeld tijdens mijn werk? Nee, dat niet. Wanneer een gevangene zich niet houdt aan de regels wordt hij allereerst gewaarschuwd. Als dit niet helpt volgt een rapport met sancties.”

De aanhangers van A. waren van plan een helikopter te kapen om zo de ontsnapping te kunnen uitvoeren. De Amsterdamse politie ontdekte het plan en een achtervolging startte. In Roosteren eindigde de actie met een schietpartij, hierbij overleed één van de aanhangers ter plekke aan zijn verwondingen.

Neerings vertelt dat moeilijke situaties waar mogelijk met regelgeving worden opgelost, als dit niet lukt wordt geïmproviseerd met het hoogst mogelijke resultaat. “Maatregelen om ervoor te zorgen dat niemand ontsnapt zijn bijvoorbeeld pinnen aan regenpijpen, meer personeel op de luchtplaats en extra toezicht op de terreinen.”

You may be interested

Cannabis: meer dan alleen een genotsmiddel
Nieuws
555 views
Nieuws
555 views

Cannabis: meer dan alleen een genotsmiddel

Michael Jupijn - december 15, 2017

Het gebruik en toedienen van medicinale cannabis neemt toe. Zo blijkt uit cijfers van Stichting Farmaceutische Kerngetalen die volgende week…

Nieuws
21 views

Veel druk, weinig tijd; buschauffeurs nemen dixie mee naar hun werk

bas.peeters - december 15, 2017

De FNV voert actie voor buschauffeurs nadat hun CAO-onderhandelingen zijn stukgelopen. Dit doen zij door vanaf station Eindhoven een auto…

Ongezond sporten
Sport
18 views
Sport
18 views

Ongezond sporten

Cheyenne Felizie - december 15, 2017

De trainingen voor de Olympische Winterspelen zijn vol op aan de gang. Iedere wintersporter wil zo goed mogelijk presteren in…

Leave a Comment

Your email address will not be published.