‘Onveilig voel ik me nooit’

Het Limburgse Roosteren was gisterenavond het decor van een gewelddadige achtervolging. De Amsterdamse politie maakte bekend dat drie mannen bezig waren met de bevrijding van crimineel Benaouf A. Zij werden door wapengebruik overmeesterd.

Het kopstuk van de Amsterdamse Mocro-oorlog, Benaouf A., zit een straf van 12 jaar uit in de gevangenis van Roermond. Hij stuurde in 2012 een liquidatie aan op de Amsterdamse crimineel Najeb Bouhbouh nabij een hotel in Antwerpen. Bouhbouh werd vermoord omdat hij verantwoordelijk werd gehouden voor de verdwijning van 225 kilo aan cocaïne.

Gevangenisbewaarder Jacco Neerings vertelt dat in 2013 ontsnapte er een gevangene tijdens het luchten. Hij wist via het dak en de regenpijp te ontsnappen. “Of ik me ooit onveilig heb gevoeld tijdens mijn werk? Nee, dat niet. Wanneer een gevangene zich niet houdt aan de regels wordt hij allereerst gewaarschuwd. Als dit niet helpt volgt een rapport met sancties.”

De aanhangers van A. waren van plan een helikopter te kapen om zo de ontsnapping te kunnen uitvoeren. De Amsterdamse politie ontdekte het plan en een achtervolging startte. In Roosteren eindigde de actie met een schietpartij, hierbij overleed één van de aanhangers ter plekke aan zijn verwondingen.

Neerings vertelt dat moeilijke situaties waar mogelijk met regelgeving worden opgelost, als dit niet lukt wordt geïmproviseerd met het hoogst mogelijke resultaat. “Maatregelen om ervoor te zorgen dat niemand ontsnapt zijn bijvoorbeeld pinnen aan regenpijpen, meer personeel op de luchtplaats en extra toezicht op de terreinen.”

You may be interested

Crocs krijgt make-over: hot or not?
Life&Style
300 views
Life&Style
300 views

Crocs krijgt make-over: hot or not?

Quirine Schutijser - October 8, 2017

Vijftien jaar geleden kwamen de Crocs op de markt. Het imago van de schoen is niet bepaald positief. Nu heeft…

‘There is a light that never goes out…’
Internationaal
24 views
Internationaal
24 views

‘There is a light that never goes out…’

Sem Kempkes - October 20, 2017

Als je aan voetbal in Manchester denkt, denk je vooral aan de twee grootste clubs: Manchester United en Manchester City.…

Neem de ArenA in huis
Sport
64 views
Sport
64 views

Neem de ArenA in huis

Andreia da Silva - October 15, 2017

Goed nieuws voor de echte Ajacied: de stadionstoeltjes uit de Johan Cruijff ArenA zijn te koop. Voor 7,75 euro heb…

Boksen en paardrijden op Sportfilmfestival Rotterdam
Sport
234 views
Sport
234 views

Boksen en paardrijden op Sportfilmfestival Rotterdam

Silke Nissingh - October 14, 2017

Het duurt nog even, maar de voorbereidingen voor het Sportfilmfestival in Rotterdam zijn al in volle gang. In maart 2018…