Eindelijk winst voor de Astro’s

november 3, 2017
47 Views

Een historische winst voor de Houston Astro’s. Zij wonnen woensdagnacht in Los Angeles de World Series van het honkbal. De Los Angeles Dodgers werden verslagen met 5-1 en dus mogen de Astros zich voor het eerst landskampioen noemen.

De World Series, zoals de competitie genoemd wordt, speelt volgens het ‘best of seven principe’. Omdat de Dodgers en de Astros beide al drie wedstrijden gewonnen hadden, kwam het aan op een zevende allesbeslissende wedstrijd. De Astros maakten al vroeg in de wedstrijd het verschil. Alle vijf punten werden tijdens de eerste twee spelperiodes behaald.

Maar wat hebben de Texanen nu precies gewonnen? ’’Het is het allerhoogste wat je kunt behalen en is voor een stad vergelijkbaar met het winnen van een Champions League of een landstitel. Het is namelijk letterlijk een trofee waarmee jij je wereldkampioen mag noemen,’’ aldus Justin Kevenaar van AmerikaSport.nl.

De Astro’s zijn dus de beste. Nu staan ze voor de lastige opgave om dit zo te houden. ‘’De Astro’s mogen zich nu één seizoen lang het beste team ter wereld noemen en gaan één van de moeilijkste dingen proberen die er in Amerikaans honkbal te doen zijn: twee (of meer) kampioenschappen op rij winnen. Dit gebeurde voor het laatst in 2000: de Yankees. Drie op rij,’’ aldus Jasper Roos van SportAmerika.

You may be interested

Kerststad Valkenburg: de beste van Europa
Life&Style
6 views
Life&Style
6 views

Kerststad Valkenburg: de beste van Europa

Noah Raeven - december 10, 2017

Valkenburg is uitgeroepen tot kerststad van Europa 2018. Dat is natuurlijk heel wat voor een stadje met minder dan 100.000…

Nominaties liever dicht bij huis
Sport
10 views
Sport
10 views

Nominaties liever dicht bij huis

Adinda de Koster - december 10, 2017

Matwé Middelkoop, professioneel tennisser sinds 2002, hecht waarde aan het jaarlijkse sportgala in Breda. Ondanks het geen internationaal event is,…

Chocolade sprinkhanen, geroosterde meelwormen en gebakken krekels
Life&Style
14 views
Life&Style
14 views

Chocolade sprinkhanen, geroosterde meelwormen en gebakken krekels

Tess Mutsters - december 10, 2017

Dr. Patricia Stevens kreeg zes jaar geleden interesse in het eten van insecten, na een studie in de richting van…