Rutte III investeert in topsporttalenten

Kabinet Rutte lll verdubbelt de investering voor topsport van 10 miljoen naar 20 miljoen. Er komt hierdoor meer ruimte voor topsporters die ook onderwijs willen volgen. Nu is het de vraag wat de topsportcoördinatoren en studenten graag anders zouden willen zien in de begeleiding.

Shanice van Dinther (18) is topsportster paardrijden en studeert tegelijkertijd fysiotherapie aan Fontys Eindhoven. ‘’Ze geven me veel ruimte om colleges te missen en tentamens te verzetten. Toch mis ik veel colleges die ik later niet meer kan inzien. Het zou fijn zijn als ze deze bijvoorbeeld zouden opnemen.” Ze vindt het een goede investering van het kabinet. ‘’Als het geld naar scholen gaat, dan zou het helpen als ze de topsporters mentale trainingen geven en helpen met het plannen en indelen van hun studieroute.”

Topsportcoördinator Gaby Dijkstra van Erasmus Universiteit Rotterdam ziet ook veel mogelijkheden om de extra subsidie aan te besteden. ‘’Het zou super zijn als wij de topsport studenten meer flexibele mogelijkheden in het onderwijs kunnen bieden, zodat zij tijd kunnen besteden aan hun sport maar ook geen vertraging oplopen in hun maatschappelijke carrière en dit verder kunnen ontwikkelen voor de toekomst. Het zou ook mooi zijn als wij onze studenten een vergoeding kunnen bieden zodat zij naar buitenlandse sportevenementen kunnen gaan.’’

Er zijn nog geen concrete plannen voor het besteden van de investering, laat het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport weten. ‘’We willen dat de topsporters beter kunnen presteren en dat we meer medailles binnenhalen” vertelt woordvoerder Ole Heil. Op 20 november wordt er waarschijnlijk meer bekend gemaakt over de nieuwe sportbegroting.

You may be interested

Kerststad Valkenburg: de beste van Europa
Life&Style
6 views
Life&Style
6 views

Kerststad Valkenburg: de beste van Europa

Noah Raeven - december 10, 2017

Valkenburg is uitgeroepen tot kerststad van Europa 2018. Dat is natuurlijk heel wat voor een stadje met minder dan 100.000…

Nominaties liever dicht bij huis
Sport
10 views
Sport
10 views

Nominaties liever dicht bij huis

Adinda de Koster - december 10, 2017

Matwé Middelkoop, professioneel tennisser sinds 2002, hecht waarde aan het jaarlijkse sportgala in Breda. Ondanks het geen internationaal event is,…

Chocolade sprinkhanen, geroosterde meelwormen en gebakken krekels
Life&Style
14 views
Life&Style
14 views

Chocolade sprinkhanen, geroosterde meelwormen en gebakken krekels

Tess Mutsters - december 10, 2017

Dr. Patricia Stevens kreeg zes jaar geleden interesse in het eten van insecten, na een studie in de richting van…