Onlangs bleek uit onderzoek van Judith Neter (Vrije Univiversiteit Amsterdam – Afdeling onderzoek zorg & gezondheid) dat mensen die afhankelijk zijn van de voedselpaketten van de voedselbank ongezonder eten. Op de resultaten van dit onderzoek kwam veel kritiek van voedselbankvrijwilligers. Volgens Neter is dit onterecht, mede omdat ook het eten dat de ‘testpersonen’ zelf kochten werd meegenomen in het onderzoek.

De resultaten van het onderzoek, dat tussen 2011 en 2014 werd gehouden, geven onder andere aan dat de voedselbankklanten te weinig groenten en fruit eten. De Nieuwsredactie zocht uit wát er aan te doen is en sprak met Jo Maas van de Voedselbank Den Bosch. Ook komt Judith Neter zelf aan het woord over haar onderzoeksresultaten en de kritiek daarop.

Video: is de voedselbank ongezond? from De Nieuwsredactie on Vimeo.