7x ontslagen om bizarre reden

Mensen kunnen om vrij bizarre redenen ontslagen worden. Zo werd de Amerikaanse Juli Briskman afgelopen week ontslagen nadat een foto waarin ze haar middelvinger naar president Donald Trump opstak viral ging. Zij is alleen niet de enige die om een rare reden ontslagen is.

Het ontslag van Juli Briskman klinkt heel bizar, maar volgens jurist Jean-Paul Franssen ligt dit anders: “De mensen vinden het misschien bizar, maar de wetgever heeft een aantal regels opgesteld met bijbehorende situaties.” Zo kan je op staande voet ontslagen worden wanneer je je middelvinger opsteekt, omdat je dan de normen en waarden van een bedrijf aantast vertelt Franssen.

Het bedrijf heeft niet altijd gelijk

Toch kan een bedrijf ook te ver gaan als het gaat om ontslag geven. Zo werd er laatst een vrouw ontslagen omdat het bedrijf dacht dat ze ‘misbruik’ had gemaakt van haar miskraam. Ze zou namelijk nooit gemeld hebben dat ze een kinderwens had. Volgens Franssen slaat het bedrijf hier de plank mis: “Officieel had ze niet ontslagen mogen worden. De vrouw had namelijk door haar zwangerschap recht op een aantal weken vrij. Als ze bij mij had aangeklopt had ik hier een mooie zaak van kunnen maken.”

Natuurlijk zijn er een hoop meer bizarre redenen waarom mensen ontslagen werden. In de infographic hieronder hebben we er zeven op een rijtje gezet.

You may be interested

Kerststad Valkenburg: de beste van Europa
Life&Style
9 views
Life&Style
9 views

Kerststad Valkenburg: de beste van Europa

Noah Raeven - december 10, 2017

Valkenburg is uitgeroepen tot kerststad van Europa 2018. Dat is natuurlijk heel wat voor een stadje met minder dan 100.000…

Nominaties liever dicht bij huis
Sport
14 views
Sport
14 views

Nominaties liever dicht bij huis

Adinda de Koster - december 10, 2017

Matwé Middelkoop, professioneel tennisser sinds 2002, hecht waarde aan het jaarlijkse sportgala in Breda. Ondanks het geen internationaal event is,…

Chocolade sprinkhanen, geroosterde meelwormen en gebakken krekels
Life&Style
17 views
Life&Style
17 views

Chocolade sprinkhanen, geroosterde meelwormen en gebakken krekels

Tess Mutsters - december 10, 2017

Dr. Patricia Stevens kreeg zes jaar geleden interesse in het eten van insecten, na een studie in de richting van…