Geitenyoga: ‘De challenge is om je te concentreren’

Geitenyoga is steeds populairder. Yogadocente Brenda Bood begon als eerste in Nederland met deze speciale vorm van yoga op Geitenboerderij Ridammerhoeve. “In de stal heb je te maken met allerlei verschillende prikkels. Met geitenyoga neem je waar hoe je hierop reageert”, zegt Bood.

“In een zen yogastudio is ontspannen vrij makkelijk. In een geitenstal is dat een uitdaging”, zegt yogadocente Bood. Volgens haar is het stro – geitenyoga wordt gedaan op blote voeten – en het contact met de dieren ontspannend voor je lichaam.

Gezellig
Vinden de dieren het wel fijn, al die mensen in hun stal? “Zolang de geiten genoeg ruimte hebben, zullen ze het gezellig vinden”, vertelt campagne medewerker Kenny Oostrik van Wakker Dier. “Geitenyoga komt vooral voor bij kleinschalige boerderijen en kinderboerderijen, deze dieren zijn contact met mensen gewend.”

Viral
“Mensen uit het Westen denken vaak dat yoga alleen gaat om het aannemen van verschillende houdingen, maar het is meer”, vertelt Bood. Deze verschillende houdingen heten Asanas, dit is een van de acht yogapaden.
Geitenyoga kwam overwaaien uit Amerika. Vorige week zette Bood een filmpje van de bijzonder vorm van meditatie op Facebook. Het ging viral, inmiddels is het filmpje een miljoen keer bekeken.

Geitenyoga from De Nieuwsredactie on Vimeo.

You may be interested

Kerststad Valkenburg: de beste van Europa
Life&Style
9 views
Life&Style
9 views

Kerststad Valkenburg: de beste van Europa

Noah Raeven - december 10, 2017

Valkenburg is uitgeroepen tot kerststad van Europa 2018. Dat is natuurlijk heel wat voor een stadje met minder dan 100.000…

Nominaties liever dicht bij huis
Sport
14 views
Sport
14 views

Nominaties liever dicht bij huis

Adinda de Koster - december 10, 2017

Matwé Middelkoop, professioneel tennisser sinds 2002, hecht waarde aan het jaarlijkse sportgala in Breda. Ondanks het geen internationaal event is,…

Chocolade sprinkhanen, geroosterde meelwormen en gebakken krekels
Life&Style
17 views
Life&Style
17 views

Chocolade sprinkhanen, geroosterde meelwormen en gebakken krekels

Tess Mutsters - december 10, 2017

Dr. Patricia Stevens kreeg zes jaar geleden interesse in het eten van insecten, na een studie in de richting van…