Booming in Brabant: Startups

november 9, 2017
122 Views

Heb jij een briljante oplossing voor een probleem waar iedereen tegen aanloopt? Dan is het misschien een goed idee je daarin te verdiepen. Je bent namelijk niet de enige. In één jaar zijn er twintig procent meer startups in Tilburg en dat is niet de enige stad in Brabant die zich rijk kan rekenen.

Jan Willem Nas, ondernemersadviseur gemeente Tilburg, deelde de cijfers van de Kamer Van Koophandel en brabantstart.nl via Twitter. “Startups stimuleren de lokale- en regionale economie en zorgen voor meer banen en stageplekken.”

Goede zaak
Starterslift is het eens met Jan Willem Nas. Nathalie van de Vijver, hoofd communicatie, vindt het een belangrijke en goede zaak. “De impact van startups is groot, want innovatie is de motor van de economie. In 2016 hebben deelnemers aan het Starterslift programma gezamenlijk een omzet gedraaid van ruim 67 miljoen euro en 887 arbeidsplaatsen gerealiseerd. Daarnaast komen er in de maatschappij steeds meer slimme oplossingen, zoals producten en diensten, voor problemen.”

Risico
“Het starten van een startup brengt een hoog risico met zich mee. Daarom is timing heel belangrijk. Verder moet je ook bedenken hoe je een bepaald probleem op kunt lossen, of er klanten voor zijn, hoeveel zij ervoor willen betalen en of ze jou ervoor willen betalen.”

You may be interested

Kerststad Valkenburg: de beste van Europa
Life&Style
9 views
Life&Style
9 views

Kerststad Valkenburg: de beste van Europa

Noah Raeven - december 10, 2017

Valkenburg is uitgeroepen tot kerststad van Europa 2018. Dat is natuurlijk heel wat voor een stadje met minder dan 100.000…

Nominaties liever dicht bij huis
Sport
14 views
Sport
14 views

Nominaties liever dicht bij huis

Adinda de Koster - december 10, 2017

Matwé Middelkoop, professioneel tennisser sinds 2002, hecht waarde aan het jaarlijkse sportgala in Breda. Ondanks het geen internationaal event is,…

Chocolade sprinkhanen, geroosterde meelwormen en gebakken krekels
Life&Style
17 views
Life&Style
17 views

Chocolade sprinkhanen, geroosterde meelwormen en gebakken krekels

Tess Mutsters - december 10, 2017

Dr. Patricia Stevens kreeg zes jaar geleden interesse in het eten van insecten, na een studie in de richting van…