Klaverjassen voor studenten

november 9, 2017
110 Views

Klaverjassen sterft langzaam uit. Het kaartspelletje wat ooit zo populair was wordt nu alleen nog maar gespeeld door senioren. Studenten interesseert het niks. Maar is dit wel zo?

Er zijn nog enkele studenten die nog steeds vol passie het kaartspelletje spelen. Zo ook Rick Veldman (25), hij schreef een artikel over klaverjassen.

Interessant

Klaverjassen is niet iets wat je snel associeert met studenten. Volgens Rick is er wel een toevoeging die het voor hen wat interessanter maakt. “Voor studenten is de naakt kruipenregel een leuke toevoeging, omdat dat de inzet (risico’s) aanzienlijk verhoogt. Klaverjassen is in mijn ogen de ideale manier om een biertje te drinken met vrienden op een loze vrije avond.”

Charme

Bij de vriendenkring van Rick ontbreekt het niet aan spelers. Er zijn altijd genoeg mensen om een viertal te kunnen vormen. Toch heeft hij het idee dat klaverjassen vaak nog als ‘oubollig’ wordt gezien, iets waar hij het niet mee eens is.

“De charme van het klaverjassen is dat het tactisch is, maar ook niet té. Daarom kan je tijdens een spelletje prima converseren over van alles, grappen maken, elkaar belachelijk maken en toch een kaartje blijven leggen,” aldus Rick.

Volkskrant

De Volkskrant deed onderzoek naar hoe vaak mensen per maand online zochten naar klaverjassen en online klaverjassen. Hieruit blijkt dat de zoekresultaten sinds 2006 flink zijn gedaald. Ook het aantal leden van klaverjasclubs flink is afgenomen.

You may be interested

Kerststad Valkenburg: de beste van Europa
Life&Style
9 views
Life&Style
9 views

Kerststad Valkenburg: de beste van Europa

Noah Raeven - december 10, 2017

Valkenburg is uitgeroepen tot kerststad van Europa 2018. Dat is natuurlijk heel wat voor een stadje met minder dan 100.000…

Nominaties liever dicht bij huis
Sport
14 views
Sport
14 views

Nominaties liever dicht bij huis

Adinda de Koster - december 10, 2017

Matwé Middelkoop, professioneel tennisser sinds 2002, hecht waarde aan het jaarlijkse sportgala in Breda. Ondanks het geen internationaal event is,…

Chocolade sprinkhanen, geroosterde meelwormen en gebakken krekels
Life&Style
17 views
Life&Style
17 views

Chocolade sprinkhanen, geroosterde meelwormen en gebakken krekels

Tess Mutsters - december 10, 2017

Dr. Patricia Stevens kreeg zes jaar geleden interesse in het eten van insecten, na een studie in de richting van…