In negen minuten door Nederland vliegen: het kan!

november 10, 2017
139 Views

Onze hoofdstad telt sinds afgelopen maand een nieuwe attractie: This Is Holland. De attractie in Amsterdam-Noord is een combinatie van een achtbaan en een bioscoop en laat je over stad en natuur van Nederland vliegen. Commercieel directeur Joost van Berkel: “We hopen dat iedere bezoeker drie dingen meer weet over Nederland en fan wordt van ons land.”

In negen minuten komen meer dan twintig verschillende locaties voorbij waarbij letterlijk al je zintuigen worden geprikkeld. Door de intensieve ervaring kan de tien meter boven de grond soms als kilometers voelen. Als toevoeging zijn er meerdere voorstellingen over Nederland bij te wonen, zowel in het Nederlands als in het Engels. Ook kun je op verschillende manieren je kennis over ons koude kikkerlandje testen en bijspijkeren.

In 1,5 jaar tijd is 32 uur aan beeldmateriaal opgenomen met een helikopter. Maar negen minuten (!) hiervan zijn opgenomen in de vlucht. Om de ervaring te versterken wordt gebruik gemaakt van een rooster waar wind, water en geur doorheen blazen. Echt Brabants is de achtergrondmuziek, die is namelijk gemaakt door Rene Merkelbach, bekend van de Eftelingmuziek.

You may be interested

Kerststad Valkenburg: de beste van Europa
Life&Style
9 views
Life&Style
9 views

Kerststad Valkenburg: de beste van Europa

Noah Raeven - december 10, 2017

Valkenburg is uitgeroepen tot kerststad van Europa 2018. Dat is natuurlijk heel wat voor een stadje met minder dan 100.000…

Nominaties liever dicht bij huis
Sport
14 views
Sport
14 views

Nominaties liever dicht bij huis

Adinda de Koster - december 10, 2017

Matwé Middelkoop, professioneel tennisser sinds 2002, hecht waarde aan het jaarlijkse sportgala in Breda. Ondanks het geen internationaal event is,…

Chocolade sprinkhanen, geroosterde meelwormen en gebakken krekels
Life&Style
17 views
Life&Style
17 views

Chocolade sprinkhanen, geroosterde meelwormen en gebakken krekels

Tess Mutsters - december 10, 2017

Dr. Patricia Stevens kreeg zes jaar geleden interesse in het eten van insecten, na een studie in de richting van…