Withington en Wythenshawe: kweekvijvers van Manchesters talenten

Waar liggen de roots van United's grote talenten?

november 10, 2017
48 Views

‘De jeugd heeft de toekomst’, zo luidt de uitdrukking. Zo ook bij Manchester United, waar talloze talenten jaarlijks de jeugdopleiding doorlopen en ooit hopen door te breken in het eerste elftal. Deze mogelijkheid is niet voor iedereen weggelegd, alleen zij met het grootste talent zullen de top bereiken.

In 2008 werd een nieuw aanstormend talent aan het publiek van de Mancunians voorgesteld: Danny Welbeck. Op 17-jarige leeftijd brak hij door in het eerste elftal. Maar waar liggen zijn roots? Verrassingsgewijs groeide er in diezelfde wijk een speler op die, in het jaar van Welbeck’s debuut, al tien seizoenen volmaakte bij de Red Devils. Zijn naam? Wes Brown. Bekijk hieronder de video over de wijk waarin ze beide opgroeiden.

Withington: waar Wes Brown en Danny Welbeck opgroeiden from Sem Kempkes on Vimeo.

Er zijn weinig spelers die bij debuutwedstrijden zodanig hun visitekaartje afgeven als Marcus Rashford dat deed in februari van 2016. Onder Nederlandse oefenmeester Louis van Gaal maakt hij zijn debuut in de Europa League wedstrijd tegen FC Midtjylland en weet direct twee keer het net te vinden. Het daaropvolgende weekend scoort hij bij zijn Premier League-debuut. Hij is meteen een publiekslieveling. Bekijk hieronder de video om meer te weten te komen over de grauwe wijk waar hij zijn eerste stappen zette op weg naar Old Trafford.

Rashford’s roots in Wythenshawe from Sem Kempkes on Vimeo.


Bronnen:
0:33. Photo by Alex Livesey/Getty Images.
0:34: Squawka Football Images

 

You may be interested

Kerststad Valkenburg: de beste van Europa
Life&Style
9 views
Life&Style
9 views

Kerststad Valkenburg: de beste van Europa

Noah Raeven - december 10, 2017

Valkenburg is uitgeroepen tot kerststad van Europa 2018. Dat is natuurlijk heel wat voor een stadje met minder dan 100.000…

Nominaties liever dicht bij huis
Sport
14 views
Sport
14 views

Nominaties liever dicht bij huis

Adinda de Koster - december 10, 2017

Matwé Middelkoop, professioneel tennisser sinds 2002, hecht waarde aan het jaarlijkse sportgala in Breda. Ondanks het geen internationaal event is,…

Chocolade sprinkhanen, geroosterde meelwormen en gebakken krekels
Life&Style
17 views
Life&Style
17 views

Chocolade sprinkhanen, geroosterde meelwormen en gebakken krekels

Tess Mutsters - december 10, 2017

Dr. Patricia Stevens kreeg zes jaar geleden interesse in het eten van insecten, na een studie in de richting van…