Zorgen voor de mantelzorger

november 10, 2017
108 Views

Het is vandaag de dag van de mantelzorg. Het moment om de mantelzorgers in het zonnetje te zetten. Er zijn meer mantelzorgers dan we denken. Misschien ben je er zelf wel een zonder dat je het doorhebt.

Bij de ingang van de Bibliotheek op het Koningsplein in Tilburg staat een tafel gevuld met folders, kaarten en lippenbalsem. De grote poster ernaast kondigt het thema aan: mantelzorgers. Anne Woltersom en Sonja Havens, medewerkers bij Contour de Twern, spreken bezoekers hierover aan. “Wij staan hier om alle mantelzorgers een hart onder de riem te steken”.

“Vanuit Contour de Twern bieden we mantelzorgondersteuning,” vertelt Anne Woltersom, “samen kijken we hoe het evenwicht bewaart kan blijven, zodat de mantelzorger zelf ook gezond en gelukkig blijft”.

Luister hier naar het verhaal van twee mantelzorgers. Zij vertellen waar ze elke dag mee kampen en waar het volgens hen in ons zorgsysteem misgaat.

“Hoeveel mantelzorgers er in Tilburg zijn, kan ik zo niet zeggen. Mede omdat onze cijfers niet kloppen met de realiteit. De mensen die we hier gesproken hebben, dat zijn er een stuk of tien, staan niet bij ons geregistreerd, maar zijn ook mantelzorgers. Ik denk dat het totaal ontzettend veel is, echt heel veel.”

“Mantelzorger is een hele mooie term, maar er zijn weinig mensen die dat op zichzelf plakken.” Doe de test om erachter te komen of jij een mantelzorger bent.

Ben jij een mantelzorger? Dan heeft Anne Woltersom nog een boodschap voor jou.


*Vanwege privacy redenen hebben we de namen van de mantelzorgers veranderd.

You may be interested

Kerststad Valkenburg: de beste van Europa
Life&Style
9 views
Life&Style
9 views

Kerststad Valkenburg: de beste van Europa

Noah Raeven - december 10, 2017

Valkenburg is uitgeroepen tot kerststad van Europa 2018. Dat is natuurlijk heel wat voor een stadje met minder dan 100.000…

Nominaties liever dicht bij huis
Sport
14 views
Sport
14 views

Nominaties liever dicht bij huis

Adinda de Koster - december 10, 2017

Matwé Middelkoop, professioneel tennisser sinds 2002, hecht waarde aan het jaarlijkse sportgala in Breda. Ondanks het geen internationaal event is,…

Chocolade sprinkhanen, geroosterde meelwormen en gebakken krekels
Life&Style
17 views
Life&Style
17 views

Chocolade sprinkhanen, geroosterde meelwormen en gebakken krekels

Tess Mutsters - december 10, 2017

Dr. Patricia Stevens kreeg zes jaar geleden interesse in het eten van insecten, na een studie in de richting van…