Dominik: “Ik heb eigenlijk al heel lang interesse in het nieuws”

november 18, 2017
156 Views

Dominik komt van de universiteit af, maar merkte dat het toch niet iets voor hem was. Hij wil gewoon graag bezig zijn en dingen doen. Laat je dan net bij de opleiding Journalistiek op het goede adres zijn …

Naam: Dominik Morawiak
Leeftijd: 20 jaar
Woonplaats: Gameren
Studie: VWO

Waarom heb je interesse in de journalistiek?
“Ik heb eigenlijk al heel lang interesse in het nieuws en nieuws maken. Ik heb eerst twee maanden op de Radboud universiteit in Nijmegen Bedrijfskunde gestudeerd, maar dat vond ik toch te theoretisch. En toen ik ooit die studiekeuze moest maken heb ik eerlijk gezegd alleen bij universiteiten gekeken, omdat er veel werd gezegd dat het anders zonde was van mijn VWO als ik een HBO studie zou doen. Maar dat is dus niet heel goed afgelopen en kreeg dus toch een beetje spijt dat ik niet bij HBO studies heb gekeken. En aangezien ik een brede interesse heb en ook graag met nieuws bezig ben, leek dit mij wel wat.”

Als we je nu op pad zouden sturen, met wat voor verhaal zou je dan terugkomen?
“Uhm moet ik even denken wat een beetje actueel is. Ik denk dat ik iets over Spanje zou doen. Met dat gedoe met Catalonië enzo. Ik zou er dan video- en schrijfproductie van maken.”

Wie is jouw journalistieke voorbeeld?
“Ik heb niet per se een voorbeeld. Wel volg ik graag nieuws. Maakt dan niet uit of dat RTL nieuws is of NOS. Je ziet wel verschil tussen die twee en dat vind ik ook erg interessant.”

You may be interested

Kerststad Valkenburg: de beste van Europa
Life&Style
6 views
Life&Style
6 views

Kerststad Valkenburg: de beste van Europa

Noah Raeven - december 10, 2017

Valkenburg is uitgeroepen tot kerststad van Europa 2018. Dat is natuurlijk heel wat voor een stadje met minder dan 100.000…

Nominaties liever dicht bij huis
Sport
10 views
Sport
10 views

Nominaties liever dicht bij huis

Adinda de Koster - december 10, 2017

Matwé Middelkoop, professioneel tennisser sinds 2002, hecht waarde aan het jaarlijkse sportgala in Breda. Ondanks het geen internationaal event is,…

Chocolade sprinkhanen, geroosterde meelwormen en gebakken krekels
Life&Style
14 views
Life&Style
14 views

Chocolade sprinkhanen, geroosterde meelwormen en gebakken krekels

Tess Mutsters - december 10, 2017

Dr. Patricia Stevens kreeg zes jaar geleden interesse in het eten van insecten, na een studie in de richting van…