‘’Dit kan niet genegeerd worden’’

november 23, 2017
171 Views

‘Een echte wake-up call.’ Zo noemt Paranka Surminski van Partij voor de Dieren de resultaten van een Duits-Nederlands onderzoek naar de insectenpopulatie. Deze is in de afgelopen 27 jaar met 76 procent gedaald. Surminski: ’’Dit onderzoek uit Duitsland kan niet genegeerd worden. We moeten dit bloedserieus nemen.’’ 

De onderzoekers hebben 25 jaar lang insectenvallen geplaatst. Waar deze aan het begin dagelijks geleegd moesten worden, hoeft dat nu bijna niet meer. Onderzoekers vrezen voor het voortbestaan van de insecten en zij zijn niet de enige. Natuurmonumenten heeft een petitie de deur uit gedaan. Hierin vragen ze om actie van de nieuwe minister van landbouw, natuur en voedselkwaliteit Carola Schouten. Lex Querelle van Natuurmonumenten vertelt wat ze willen bereiken.

Een sombere voorbode voor de Nederlandse insectenpopulatie.‘’Je kan je kop niet langer in het zand steken! Vroeger ging geld verdienen voor en was natuur een luxe maar dat is nu echt niet meer zo.’’, vertelt Surminski. Boswachter Frans Kapteijns ziet echter dat in de politiek de economie nog steeds voor de natuur komt. Hij legt uit waarom dit zou moeten stoppen.

insectenafname2.0 from Nikkie Westendorp on Vimeo.

Er wordt al actie ondernomen door de Partij voor de Dieren. Zij zijn een campagne begonnen om de bijen in Brabant te redden. Vraag je jezelf nou af waarom we die vervelende prikbeesten in leven zouden moeten houden? Hieronder wordt het nut uitgelegd van bijen en andere insecten. Want ja, zelfs de mug is een noodzakelijk kwaad.

Image Credits: wikimedia commons, natuurmonumenten.

You may be interested

Kerststad Valkenburg: de beste van Europa
Life&Style
9 views
Life&Style
9 views

Kerststad Valkenburg: de beste van Europa

Noah Raeven - december 10, 2017

Valkenburg is uitgeroepen tot kerststad van Europa 2018. Dat is natuurlijk heel wat voor een stadje met minder dan 100.000…

Nominaties liever dicht bij huis
Sport
14 views
Sport
14 views

Nominaties liever dicht bij huis

Adinda de Koster - december 10, 2017

Matwé Middelkoop, professioneel tennisser sinds 2002, hecht waarde aan het jaarlijkse sportgala in Breda. Ondanks het geen internationaal event is,…

Chocolade sprinkhanen, geroosterde meelwormen en gebakken krekels
Life&Style
17 views
Life&Style
17 views

Chocolade sprinkhanen, geroosterde meelwormen en gebakken krekels

Tess Mutsters - december 10, 2017

Dr. Patricia Stevens kreeg zes jaar geleden interesse in het eten van insecten, na een studie in de richting van…