Van meester tot Spotify-ster

december 7, 2017
234 Views

Wat begon met een passie voor muziek, is uitgegroeid tot bijna 80.000 volgers op zijn Spotifylijst. Sindsdien is Jesper Hesseling niet alleen meester van groep 7/8 van de Wegwijzer in Winssen, maar ook een Spotify-ster.

‘Dit jaar heb ik zoveel gave dingen meegemaakt. Van interviews tot DJ-workshops met mijn klas’, lacht Jesper. Sinds vijf jaar heeft hij zijn Spotify lijst. Na een tijdje had hij 100 volgers en al vrij snel waren het er 1000. Hier moet ik iets mee doen, dacht hij op dat moment. Door het promoten van zijn lijst bleven de volgers oplopen.

Tegenwoordig kopen bloggers en vloggers hun volgers op Instagram. Jesper vertelt dat volgers op Spotify niet te koop zijn. Je moet je lijst zelf promoten. Na zijn eerste interview met de Gelderlander werd Jesper ontdekt door het AD. ‘Vanaf dat moment ging mijn lijst viral’, zegt Jesper. Die dag daarna was hij te horen bij radio 538, 3FM, Radio 2 en te vinden in de Linda.

Op naar de 100.000

Nu, een jaar later, blijven de Spotify volgers oplopen. ‘Het gaat niet alleen om de volgers maar ook of je playlist actief is. Als er niet naar je muziek wordt geluisterd hebben de artiesten ook geen streams’, zegt Jesper. Zijn doel voor 2018 is om 100.000 volgers te behalen. Door in de media te blijven verwacht hij dat dit wel gaat lukken. ‘Zelfs mijn klas kan meegenieten van het succes. Aanstaande maandag mag ik samen met mijn klas Ronnie Flex interviewen en zijn nummers herschrijven en laten horen.’

Door zijn hitlijst is meester Jesper een dag minder gaan werken. Dagelijks ontvangt hij nummers van artiesten. Hij selecteert ze en kijkt wat bij zijn lijst past. Jesper: ‘Ik kan niet alleen de nummers toevoegen die ik leuk vind. Het is ook belangrijk om te kijken wat de mainstream leuk vindt.’ Door de vele aanvragen voor interviews, afspraken met platenmaatschappijen en lezingen verdient hij een goed centje bij. Elke maand is hij bij Q-music te horen om de hits voor de komende maand te voorspellen. Ook is hij bezig met zijn eigen label zodat artiesten hieronder een nummer kunnen uitbrengen.

Het afgelopen jaar heeft hij veel artiesten ontmoet. Jesper heeft nog één grote droom: ‘DJ David Guetta te ontmoeten en Eminem.’ Door het bewogen jaar van de Spotifymeester is hij heel wat ervaringen rijker. ‘Toen ik op het podium mocht met Lucas en Steve en Kris Kross Amsterdam bij de Flying Dutch kreeg ik echt kippenvel. Het is zo cool om te zien als iedereen met zijn handen in de lucht staat’, vertelt Jesper trots.

 

You may be interested

Kerststad Valkenburg: de beste van Europa
Life&Style
9 views
Life&Style
9 views

Kerststad Valkenburg: de beste van Europa

Noah Raeven - december 10, 2017

Valkenburg is uitgeroepen tot kerststad van Europa 2018. Dat is natuurlijk heel wat voor een stadje met minder dan 100.000…

Nominaties liever dicht bij huis
Sport
14 views
Sport
14 views

Nominaties liever dicht bij huis

Adinda de Koster - december 10, 2017

Matwé Middelkoop, professioneel tennisser sinds 2002, hecht waarde aan het jaarlijkse sportgala in Breda. Ondanks het geen internationaal event is,…

Chocolade sprinkhanen, geroosterde meelwormen en gebakken krekels
Life&Style
17 views
Life&Style
17 views

Chocolade sprinkhanen, geroosterde meelwormen en gebakken krekels

Tess Mutsters - december 10, 2017

Dr. Patricia Stevens kreeg zes jaar geleden interesse in het eten van insecten, na een studie in de richting van…